Νέα επεισόδια στο… σήριαλ της «Αγιάς Σοφιάς»

Μπορεί τα μηχανήματα να δουλεύουν καθημερινά (και… στο φουλ) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο, την ίδια στιγμή δεν έχει σταματήσει ο – πολύπλευρος – πόλεμος που δέχεται το πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς». Τόσο από εξωτερικούς, όσο και από εσωτερικούς «εχθρούς», με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να έχουν συνεχείς διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που προσπαθούν να μπουν στον δρόμο τους.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας δεν έχει αλλάξει την συνολικά αρνητική στάση του απέναντι στο έργο και είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, ανήμερα του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο θα αποφασιστεί η γνωμοδότηση που θα κάνει στην Περιφέρεια Αττικής για την υπογειοποίηση, η δημοτική αρχή κυκλοφόρησε «ενημερωτικά φυλλάδια», τα οποία επί της ουσίας προκαταβάλουν ότι η απόφασή του θα είναι αρνητική.

Την ίδια στιγμή, στις 18 του μηνός η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει τη δεύτερη προσφυγή που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία έγινε από ιδιώτες και αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου (βάσει της οποίας εκδόθηκε η οικοδομική άδεια). Μια υπόθεση, βέβαια, που στην Ένωση θεωρούν ότι δεν έχει καμία απολύτως βάση.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες της ΑΕΚ εξετάζουν όλες τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα που έχει προκύψει με την αγωγή που είχαν καταθέσει (και κέρδισαν σε πρώτο βαθμό) τα διαγραφέντα μέλη της Ερασιτεχνικής κατά του παραχωρητηρίου που είχε γίνει από το σωματείο στην Δικέφαλος 1924.

Στην πλευρά της ομάδας υπάρχει η βεβαιότητα ότι και αυτά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και παρά τον εκνευρισμό που δημιουργεί το γεγονός ότι ο πόλεμος κατά του συγκεκριμένου -πολύ σημαντικού για τον σύλλογο- έργου συνεχίζεται, προκύπτει αποφασιστικότητα.

Όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της ομάδας: «Έχουμε δώσει διαρκή αγώνα νομιμότητας. Έχουμε ήδη δικαιωθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Η ΑΕΚ δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα αντιδράσει απέναντι σε όλα αυτά. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και μια γροθιά για το μεγάλο μας όνειρο κόντρα στον ανελέητο πόλεμο που εξακολουθούμε να δεχόμαστε».

Στην ΑΕΚ υπάρχει η βεβαιότητα ότι – με δεδομένη την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ – θα υπάρξει και δεύτερη δικαίωση από το συγκεκριμένο… μέτωπο, ενώ όσον αφορά τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, εκτιμάται ότι η αρνητική του γνωμοδότηση δεν θα μπορέσει να φρενάρει τις εξελίξεις για την υπογειοποίηση. Και το βάρος αναμένεται να πέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες (και) στους χειρισμούς που χρειάζονται στο θέμα της αγωγής για το παραχωρητήριο, ώστε να αλλάξει η απόφαση σε δεύτερο βαθμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα