Νέα εφεδρικά μέτρα ζητούν οι δανειστές

Tραβάνε και άλλο το σχοινί οι δανειστές αφού αξιώνουν από την ελληνική κυβέρνηση νέα μέτρα καθώς ΔΝΤ και Κομισιόν βλέπουν τρύπα 2,9 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται σκληρές, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκαν ήταν η πρόβλεψη για “τρύπα” 900 εκατομμυρίων για το 2016, παρά το γεγονός ότι το πλεόνασμα του 2015 ανέρχεται σε 730 εκατομμύρια και καλύπτει σχεδόν στο σύνολό της την πρόβλεψη για την τρέχουσα χρονιά.

Μάλιστα οι δανειστές αν και ήταν ξεκάθαρο ότι για ακόμη μια φορά είχαν πέσει έξω στην πρόβλεψη για πρωτογενές έλλειμμα (τελικά υπήρξε πλεόνασμα 0,4%) όταν έγινε η σχετική επισήμανση απάντησαν ότι πρέπει πρώτα να βγουν και τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, να έχει κλείσει δηλαδή το οικονομικό έτος.

Αυτό αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών κατέφθασαν στην Αθήνα με άγριες προθέσεις. Τις έδειξε άλλωστε και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ που αντί … καλημέρας είπε ότι θα πρέπει να πωλούνται χωρίς εξαιρέσεις σε ξένα funds όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα