Νέα κλήση από τον Ανδρεάδη μετά την αθώωση…

Ο αγώνας αυτός θα μείνει στην ιστορία ότι και να γίνει. Είτε τελικά αποδειχθεί πως δεν έγινε τίποτα μεμπτό, πόσο μάλιστα αν αποδειχθεί πως ήταν χειραγωγημένος. Μιλάμε φυσικά για την περιβόητη αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βέροιας που έληξε 3-0 τον Ιανουάριουτου 2013.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά, κατά της πρωτόδικης απόφασης που αθώωνε λόγω αμφιβολιών την πλευρά της Βέροιας. Η απόφαση έμμεινε απαράλλακτη και σε δεύτερο βαθμό (με ψήφους 2-1), αφού οι τοποθετήσεις των Γεωργέα, Καλαϊτζίδη και Καλογέρη δεν υπερίσχυσαν εκείνες των Λαναρή, Αρβανιτίδη και των λοιπών μελών της αποστολής της Βέροιας στο προ διετίας ματς.

Κι αν η υπόθεση έκλεισε στην ποδοσφαιρική εισαγγελία, προφανώς και δεν έχει τελειώσει στο ποινικό της κομμάτι, καθώς εκεί την έχει αναλάβει ο Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος μάλιστα ενεργοποιήθηκε εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διαφθοράς ζήτησε να κληθεί ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του συγκεκριμένου αγώνα, ο Γκιγιέρμο Πέρεθ, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε επί 90 λεπτά στη συνάντηση. Αρχικά δεν είχε κληθεί επειδή ήταν ξένος ποδοσφαιριστής και βρισκόταν εκτός χώρας, ωστόσο εν έτη 2015 μία απλή ανάρτηση λίγων λέξεων σε κοινωνικό δίκτυο είναι ικανή να σε μπλέξει. Ο Πέρεθ μία μέρα μετά την απολογία του Γεωργέα (ο οποίος κατήγγειλε στα ίσια ότι ο Λαναρής ζήτησε την ήττα με 3-0), έγραψε στο facebook πως μόνο ο Γεωργέας είχε τα αρχ… να πει τα πράγματα ως είχαν. Αυτό ήταν! Ο εισαγγελέας Γιώργος Ανδρεάδης ζήτησε να εντοπιστεί προκειμένου να έρθει στο γραφείο του να καταθέσει.

Ο Πέρεθ έχει ήδη εντοπιστεί (ζητήθηκε η αρωγή του συνδέσμου επαγγελματιών Ισπανών ποδοσφαιριστών) και αναμένεται στην Ελλάδα σε… ανύποπτη στιγμή. Αν καταθέσει κι αυτός ότι και ο Γεωργέας τότε η υπόθεση αλλάζει και πάλι τροπή, ωστόσο σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης έχει κλείσει. Περίπτωση τιμωρίας της Βέροιας υφίσταται πλέον εκ των υστέρων, μόνο αν σε 1-2 χρόνια βγει απόφαση που την καταδικάζει. Ακόμη και τότε, όμως, θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στο κατά πόσο μπορεί ένα ποινικό δικαστήριο να επέμβει σε δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την ανάρτηση του Πέρεθ αναμένεται να συμπεριλάβει στο φάκελό του και ο Λεβαδειακός, ο οποίος ετοιμάζεται να προσφύγει στο CAS, καθώς η ΕΠΟ επέτρεψε στην ομάδα της Βοιωτίας να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο , έχοντας έννομο συμφέρον.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα