Νέα λίστα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία

Η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, με κεντρικό θέμα τη διαφθορά και τη διαπλοκή, περιελάμβανε εκτός από εκατέρωθεν βολές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μία αποκάλυψη.

Ποια ήταν αυτή; Η ύπαρξη (ακόμη) μίας λίστας με τα ονόματα 495 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, οι οποίοι ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, η εν λόγω λίστα παρελήφθη από τις ελληνικές Αρχές πριν από 10 ημέρες από τις αρχές του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, τα στοιχεία της χρονολογούνται το 2010 «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής». Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη παραδώσει τη λίστα στον εισαγγελέα, διαβεβαιώνοντας ότι θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές προκειμένου να εκδοθούν σύντομα εντολές ελέγχου.

«Εμείς δεν την βάλαμε τη λίστα στο συρτάρι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας συγκρίνοντας τη στάση της κυβέρνησής του με αυτήν της κυβέρνησης Σαμαρά που όπως είπε είχε αρνηθεί να παραλάβει τη λίστα Μπόργιανς αλλά με την αντίστοιχη στάση που κράτησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με την περίφημη πλέον λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα