Νέα συμφωνία της Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία

Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία «Προϊόντα Γης Βοϊου ΑΒΕΕ» ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008, με σκοπό την αναβίωση και διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας φακής στο οροπέδιο του Βοΐου. Στη συνέχεια οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν στην παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία και διανομή οσπρίων και ρυζιού που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα συσκευάζει και εμπορεύεται ποικιλίες φακής, ρεβιθιού, φασολιών, φάβας και ρυζιού.

Η επιχείρηση στεγάζεται σε ιδιόκτητο βιοτεχνικό κτήριο στο Τσοτύλι Κοζάνης. Οι εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν χώρο επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας των προϊόντων, σιλό αποθήκευσης καθώς και γραφεία διοίκησης. Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ενώ εφαρμόζει σύστημα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων κατά το πρότυπο ISO 22000:2005.

Η εταιρεία «Προϊόντα Γης Βοϊου ΑΒΕΕ» αξιοποιεί τις εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες οσπρίων και τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και παράγει με τον τρόπο αυτό τα μοναδικά προϊόντα της. Με τους παραγωγούς που συνεργάζεται παράσχει πλήρη γεωτεχνική υποστήριξη και προωθεί την εφαρμογή συστήματος ορθής γεωργικής πρακτικής GLOBALG.A.P. (EUREPGAP).

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα στην Εταιρεία.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα