Νέα συνάντηση στο Υπουργείο για την «Αγία Σοφία»

Την πλήρη ικανοποίησή της –ίσως για πρώτη φορά με την παρουσία και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας- εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη συνάντηση ανθρώπων της εταιρίας «Δικέφαλος 1924» με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η πλευρά του Δήμου αυτή τη φορά δεν ήταν αρνητική, αλλά ελαφρώς… συνεργάσιμη με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία ότι στις 8 Δεκέμβρη και στη νέα συνάντηση να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το κυκλοφορικό κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και μετά το πέρας αυτών. Η ανακοίνωση της ΑΕΚ είναι η εξής:

«Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αντικείμενο συζήτησης το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το σωματείο ΑΕΚ (ιδιοκτήτης του οικοπέδου) και η Δικέφαλος 1924 ΑΕ (ως κατασκευάστρια εταιρία του νέου γηπέδου) εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ.:

-Δημήτρη Ανδριόπουλο (Dimand AE – τεχνική υποστήριξη)

-Πάνο Παναγιωτίδη (πολιτικός μηχανικός και διευθυντής του έργου κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ)

-Mιχάλη Αναστασόπουλο (νομικός), υποστήριξη θεμάτων σωματείου ΑΕΚ

-Δημήτρη Αργυρόπουλο (περιβαλλοντολόγος) μετά του κ. Δημητρίου Οικονόμου, καθηγητή χωροταξίας και περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

-Γιάννη Δεμάγκο, μετά του κ. Κωνσταντίνου Ζέκου (κυκλοφοριολόγοι).

Εκ μέρους του Υπουργείου παρέστησαν οι γενικοί γραμματείς, κυρίες Χριστίνα Μπαριτάκη και Ειρήνη Κλαμπατσέα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Επίσης παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, ενώ ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κα Σπανούδη και κα Μπαρούτα και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συζητήθηκαν τα θέματα, που είχε θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έχει καταθέσει η ΑΕΚ και η συζήτηση διεξήχθη σε κλιμα κατανόησης. Με την ολοκλήρωση της τρίωρης εποικοδομητικής συζητήσης ακολούθησε η διαδικασία για τη μελέτη σε θεσμικό επίπεδο μέσα σε συναινετικό κλίμα.

Την προσεχή Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση προκειμένου να παραδώσει η πλευρά της ΑΕΚ όλα όσα ζητήθηκαν από την πλευρά του Δήμου”.

Η συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης έχει να κάνει με τα δύο τελευταια ζητήματα που μένει να ξεπεραστούν από τη μελέτη και είναι στάθμευση και κυκλοφοριακό. Πάνω σε αυτά ο Ανδριόπουλος θα δώσει εξηγήσεις τεχνικές πάνω στα θέματα, τις θέσεις της ΑΕΚ και πρόθεση είναι το θέμα να κλείσει σε αυτό το ραντεβού»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα