Νέα τραγωδία στο Αιγαίο – 11 νεκροί μετανάστες

Τραγωδία σημειώθηκε στο Αιγαίο αφού 11 Σύροι μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω από τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ένα σκάφος που μετέφερε 16 Σύρους πρόσφυγες βυθίστηκε μετά τον απόπλου του από την περιοχή του Ακίαρλαρ στη χερσόνησο του Μπόντρουμ και επτά άνθρωποι πνίγηκαν. Τέσσερις διασώθηκαν και η ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τα πέντε άτομα που αγνοούνται.

Επίσης, βυθίστηκε και δεύτερο σκάφος που είχε αποπλεύσει από το Ακίαρλαρ με τον ίδιο προορισμό. Τρία παιδιά και μία γυναίκα πνίγηκαν, ενώ δύο άτομα επέζησαν και κολύμπησαν προς την ακτή φορώντας σωσίβια.

Σύλληψη διακινητή και παράτυπων μεταναστών

Στον εντοπισμό και στην σύλληψη ενός (01) διακινητή και εκατό δεκατεσσάρων (114) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, προέβησαν πρωινές ώρες την Τρίτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχή Ρόδου.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΤΕΓΝΩΝ” ν. Ρόδου, ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε η ασφαλής αποβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στην ακτή με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών ενώ το Ι/Φ σκάφος οδηγήθηκε αυτοδύναμα στη νέα μαρίνα Ρόδου.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος.

Νωρίτερα συνέβη νέα «εξέγερση» στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου η κατάσταση χαρακτηρίζεται «τραγική»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα