Νέες απειλές κατά της Ισπανίας από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος με ένα νέο βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο εξαπολύει νέες απειλές κατά της Ισπανίας.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας να μιλά ισπανικά με αραβική προφορά και να δηλώνει: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η αλ Ανταλούς (ονομασία της Ισπανίας όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία) θα γίνει ξανά αυτό που ήταν στο παρελθόν, χώρα του χαλιφάτου».

«Ο τζιχάντ δεν έχει σύνορα. Εξαπολύστε τζιχάντ όπου κι αν βρίσκεστε», προτρέπει τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους ο νεαρός, το πρόσωπο του οποίου φαίνεται καθαρά και ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις ισλαμικές αρχές.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία πρόκειται για τον Αμπού Λάις αλ Κουρντούμπι, το  πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Γιάσιν Άχραμ Πέρες, είναι 22 ετών και έχει  γεννηθεί στην Κόρδοβα. Η μητέρα του είναι η Τομάσα Πέρες, 41 ετών από τη Μάλαγα, και ο πατέρας του ένας 42χρονος Μαροκινός, ο Αμπντελάχ Άχραμ, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Στο βίντεο εμφανίζεται άλλος ένας άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο, ο οποίος κρατάει όπλο, και σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για τον Αμπού Σάλμαν αλ Ανταλούς.

«Ο Αλλάχ ας δεχθεί τη θυσία των αδελφών μας στη Βαρκελώνη. Ο πόλεμός μας εναντίον σας θα διαρκέσει έως το τέλος του κόσμου», τονίζει ο ένοπλος άνδρας.

Την ίδια ώρα η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε την σορό και του τελευταίου μέλους του τιζιχαντιστικού πυρήνα που φέρεται να πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για τον Γιούσεφ Αάλα, ο οποίος σκοτώθηκε από τυχαία έκρηξη του οπλοστασίου του, στο σπίτι στο Αλκανάρ, όπου η ομάδα ετοίμαζε εκρηκτικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα