Νέες βολές Σκόουλς εναντίον Φαν Χάαλ…

Δεν δίστασε για άλλη μια φορά ο Πολ Σκόουλς να εξαπολύσει βολές κατά του Λουίς Φαν Χάαλ, με άρθρο του στην εφημερίδα “The Independent”, εκφράζοντας τις ενστάσεις του για το αγωνιστικό στυλ των “κόκκινων διαβόλων”. Και δεν ήταν η πρώτη φορά…

Αναλυτικά το άρθρο του παλαίμαχου άσου της Γιουνάιτεντ:
“Όντας παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ίσως το πιο σημαντικό πράγμα αν ήσουν από εκείνους που έπαιζαν στη μεσοεπιθετική γραμμή, ήταν ότι όποτε είχες την κατοχή της μπάλας, έπρεπε να πάρεις ρίσκα για να δημιουργήσεις ευκαιρίες για γκολ. Δεν ήταν επιλογή, αλλά υποχρέωση.

Στα χρόνια της καριέρας μου, όταν σταματούσα να πασάρω μπροστά ή όταν σταματούσα να παίρνω ρίσκα που θα μπορούσαν να ανοίξουν μια άμυνα, οι συνέπειες ήταν οι ίδιες. Ο προπονητής σταματούσε να με βάζει. Επέστρεφα στην ομάδα, όταν έκανα πάλι αυτό που ήθελε.

Η ιστορία της Γιουνάιτεντ είναι χτισμένη πάνω στο επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν σήμαινε πάντα ότι η ομάδα κρατούσε το μηδέν πίσω ή δεν δεχόταν φάσεις. Γιατί νομίζετε ότι η Γιουνάιτεντ είχε ορισμένους από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια; Τους ήθελε, διότι η ομάδα είχε πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές.

Δε με ευχαριστεί να λέω ότι αυτή την στιγμή παλεύω να παρακολουθήσω με ευχαρίστηση την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ. Νίκησε την Μπέρνλι την Τετάρτη το βράδυ, αλλά η Μπέρνλι ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο. Ορισμένες φορές, το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ είναι άθλιο. Για να νικήσεις, πρέπει να επιτεθείς και για να επιτεθείς, πρέπει να πάρεις ρίσκα. Λίγοι παίκτες σε αυτή την ομάδα είναι έτοιμοι να πάρουν τέτοια ρίσκα.

Ερχόμαστε στο τέλος στους δυο επιθετικούς, τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Νιώθω ότι είναι ξένοι μεταξύ τους σε κάποιες στιγμές, την ώρα που ο Ρούνεϊ κινείται γύρω για να τους συνδέσει. Ο Γουέιν μπορεί να παίξει παντού στο γήπεδο. Είναι τόσο πρόθυμος και θα παίξει τουλάχιστον για ‘7’ σε κάθε ματς. Με την Μπέρνλι, κατέληξε να παίζει αμυντικός μέσος και κάποιες στιγμές πήγαινε στο δεξί άκρο, όπου μπορεί να κοιτάξει να βρει γρήγορα τους επιθετικούς και να βοηθήσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Όμως, αν ο Φαν Χάαλ δεν σκέφτεται ότι ο Ρούνεϊ είναι καλύτερη επιλογή για την επίθεση από τους άλλους δυο, τότε υπάρχει πραγματικά πρόβλημα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα