Νέες κυρώσεις απο το Ευρωκοινοβούλιο κατά του καθεστώτος Μαδούρο

Το Ευρωκοινοβούλιο προτείνει με ψήφισμα κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο, και ειδικότερα κατά του Προέδρου και των μελών της κυβέρνησης .

Μετά από τις κυρώσεις του περασμένου Ιανουαρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά επτά στελεχών του καθεστώτος, καθώς τους απαγορεύθηκε η είσοδος σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την φορά το Ευρωκοινοβούλιο επανήλθε με πρόταση ψηφίσματος «κυρίως στους υπεύθυνους για την επιδεινούμενη πολιτική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση», με λίγα λόγια στον πρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο, στον αντιπρόεδρο, στον υπουργό Άμυνας, στα μέλη ανώτερης διοίκησης και τέλος στα μέλη των οικογενειών τους.

«Εκτός» ο Παπαδημούλης

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr , ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ψήφισε «αποχή» στο ψήφισμα για τις κυρώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο, ενώ οι ευρωβουλευτές επίσης του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, και Κωνσταντίνα Κούνεβα, δεν ψήφισαν καθώς  δεν βρισκόντουσαν στην ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Από την άλλη, υπέρ των κυρώσεων ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. Επίσης, κατά των κυρώσεων ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Να σημειωθεί, ότι για να εφαρμοστούν οι κυρώσεις πρέπει να ψηφιστούν και από το Συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επόμενο διάστημα.

Τι καταγγέλλει στο ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Βενεζουέλα εξακολουθεί να επιδεινώνεται» αναφέρει στο ψήφισμα το ΕΚ. Επίσης, καταγγέλλει την Εθνική Συνέλευση της Βενεζουέλας ως «παράνομη» ενώ καταγγέλλεται η εκτέλεση «αντάρτη αξιωματικού της αστυνομίας Όσκαρ Πέρες και άλλων έξι ατόμων».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει ότι, η κυβέρνηση Μαδούρο «αρνείται να παραλάβει και να διευκολύνει τη διανομή διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας» ενώ καταδικάζουν «με δριμύτητα την συνεχιζόμενη παραβίαση της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα