Νέες υποσχέσεις Γαβρόγλου για κατάργηση των Πανελλαδικών

Ένα απίστευτο μπάχαλο έχει δημιουργηθεί στην Παιδεία όπου φανερώνεται περίτρανα η προχειρότητα του αρμόδιου υπουργείου. Ο Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του υποσχέθηκε ξανά την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μία μόλις εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις ότι παραμένει το σύστημα των Πανελληνίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια,  με την κατάσταση πλέον  στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση  να είναι τραγελαφική. 

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας,μιλώντας στην “Αυγή” επιβεβαιώνει πλέον το αντίθετο.«Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν».

Ο ίδιος σημείωσε πως «σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

«Στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Γαβρόγλου, κατά τα λοιπά, στρέφει τα «βέλη» του εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά και το άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», με το οποίο ζητούσε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται “λουκέτα” μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι», είπε.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις επικείμενες αλλαγές στα μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς σημείωσε πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός κατευθύνσεων, τα δυσανάλογα προγράμματα κάθε σχολής σε σχέση με το προσωπικό της, οι λανθασμένοι προϋπολογισμοί, τα ακριβά δίδακτρα σε ορισμένα τμήματα και το προκλητικά μεγάλο ποσό που προορίζεται για αμοιβές.

Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση κάθε προπτυχιακού ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα