Νέοι μητροπολίτες σε Ιωάννινα, Φωκίδα, Ελασσόνα

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης εκλέχθηκε νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων στη θέση του εκλιπόντος Θεόκλητου, με 46 ψήφους έναντι 16 του αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού κι επτά ψήφων του αρχιμανδρίτη Αμφιλόχειου Στεργίου.

Ο 46χρονος σήμερα αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας από Έλληνες μετανάστες. Το 1988, μετά από την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγάρδης.

Ο ίδιος συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και χει συνεργαστεί με Δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές και με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων. Στις 30 Δεκεμβρίου 2008 επέστρεψε στη χώρα μας και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ήρθε η ώρα να αναλάβει προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και το 2011 πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την ίδια ώρα, ο μέχρι τώρα επίσκοπος Αμβρούσης Θεόκτιστος εξελέγη μητροπολίτης Φωκίδος, λαμβάνοντας 47 ψήφους από την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδριάζει από το πρωί στη Μονή Πετράκη.

Ο μητροπολίτης Θεόκτιστος γεννήθηκε στη Σπάρτη πριν από 64 χρόνια. Έχει σπουδάσει Θεολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ υπηρέτησε επί 25 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής Θρησκευτικών.

Το κενό στη μητροπολιτική έδρα της Ελασσόνας θα πληρώσει ο αρχιμανδρίτης Χαρίτωνας Τούμπας, ο οποίος εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία, με 68 ψήφους έναντι ενός ψήφου τις οποίες έλαβε ο αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης. Ο νέος μητροπολίτης Ελασσόνας γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, νέος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης. Ο μητροπολίτης Τιμόθεος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1964 και έχει πτυχία Λογιστικής, Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Θεολογίας, καθώς και μάστερ Θεολογίας στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής 2003.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα