Νέος γενικός διευθυντής στην ΕΔΑ Αττικής

Τη θέση του γενικού διευθυντή στην ΕΔΑ Αττικής ανέλαβε από χθες Δευτέρα (2/10) ο Δημήτριος Παπακώστας μετά από την αποχώρηση του Χρήστου Μπαλάσκα.

Ο κ. Παπακώστας διαθέτει περισσότερα από 38 έτη εμπειρίας σε όλο το φάσμα των κλάδων ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας και επενδύσεων, με μακρά προϋπηρεσία σε διοικητικές θέσεις μεγάλων εταιρειών του επιχειρηματικού κλάδου.

Έχει πρόσφατα διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας του έχει εργαστεί σε θέσεις υψηλής ευθύνης σε εταιρείες του ενεργειακού και βιομηχανικού τομέα και έχει αναλάβει πλήθος έργων ενεργειακών και βιομηχανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι ενεργό μέλος σε έγκριτους επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς και οργανώσεις, με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και παρουσία σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά συνέδρια και διοργανώσεις. Ο κ. Παπακώστας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Lehigh των ΗΠΑ και κάτοχος πτυχίου στη Φυσική και τα Μαθηματικά από το Muhlenberg College των ΗΠΑ.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παπακώστας δήλωσε «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ Αττικής, μίας νεοσύστατης αλλά ιστορικά εδραιωμένης εταιρείας στο χώρο της ενέργειας και του φυσικού αερίου. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, προσδοκώ να διατηρήσουμε -σε στενή συνεργασία με τους μετόχους και τους εργαζόμενους- τη σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας και να οικοδομήσουμε μία ακέραιη οντότητα που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες των εταίρων της και θα επενδύει στην ανάπτυξη του κλάδου που εκπροσωπεί με ασφάλεια, υπευθυνότητα και αξιοπιστία.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα