Νέος επικεφαλής του ΣΕΒ, ο Θεόδωρος Φέσσας

Την αλλαγή ηγεσίας στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) επικύρωσε την Τετάρτη η Ετήσια Τακτικής Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου την Τετάρτη 28 Μαΐου.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση εξελέγησαν επίσης νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με κυρίαρχο στοιχείο την ανανέωση και συσπείρωση του ΣΕΒ μέσα από την παρουσία δημιουργικών προσώπων, νέων και παλαιών, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές οργανωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες στη χώρα μας.

Κάνοντας τον Απολογισμό των πεπραγμένων ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Χάρης Κυριαζής, αναφέρθηκε στον πολλαπλασιασμό της δραστηριότητας του ΣΕΒ, την τελευταία διετία, που είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή λεπτομερών προτάσεων, την εις βάθος δημόσιων συζητήσεων και τοποθετήσεων σε ολόκληρο το εύρος των θεματικών προτεραιοτήτων. Ειδικότερα, η δραστηριότητα αυτή κινητοποίησε – όπως ανέφερε ο κ. Κυριαζής- 364 επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες εργασίες ανάλυσης προβλημάτων και διαμόρφωσης θέσεων, ενώ 2160 επιχειρήσεις συμμετείχαν σε έρευνες που διεξήχθησαν την ίδια περίοδο.

Μιλώντας στα μέλη ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας επεσήμανε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ παραμένει ο θεματοφύλακας των αρχών και διαχρονικών αξιών του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στον ΣΕΒ και μέσω του ΣΕΒ οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν περισσότερα.

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε την ιδιωτική οικονομία, να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και να παρέχουμε χρήσιμες υπηρεσίες στα μέλη μας». Ο κ. Φέσσας τόνισε ότι ο ΣΕΒ θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για τη διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας, σημειώνοντας «αντί να περιγράφουμε προβλήματα, ας υλοποιούμε λύσεις» και εξέφρασε τη διάθεση και βούληση «να συντονίσουμε τις επιχειρηματικές δυνάμεις εκείνες που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Στέλνοντας μήνυμα προς τις επιχειρήσεις, επεσήμανε ότι οι μοναχικές πορείες δεν οδηγούν πουθενά. Η νοοτροπία «ο καθένας για το μαγαζάκι του» είναι ξεπερασμένη και καταδικασμένη στην αποτυχία. Η σημερινή πραγματικότητα, υπογράμμισε, επιβάλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις, δικτυώσεις, επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια.» Κλείνοντας την παρέμβασή του στα μέλη ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η πλειονότητα των συγχρόνων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ είναι αυτές «που άντεξαν στην κρίση, γιατί είχαν ικανή ηγεσία, αποτελεσματική διοίκηση, ξεκάθαρη στρατηγική, στοχοθεσία. Το παράδειγμά τους μπορεί να εμπνεύσει και την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση.

Συνεργαζόμενοι με την πολιτεία, στηρίζοντας την κοινωνία με τη δράση και το έργο μας, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, και με ειλικρινή και ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο μπορούμε να κτίσουμε μια Ελλάδα δημιουργική, μια χώρα ανάπτυξης και ευκαιριών για όλους.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα