Νέο δεδικασμένο στο ποδόσφαιρο!

 

Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί οπτικοακουστικό υλικό για επιπλέον τιμωρία ενός ποδοσφαιριστή, σε φάσεις που ενδεχομένως να μην είχαν υποπέσει στην αντίληψη των διαιτητών. Η Πρωτοδίκης Αθηνών, όμως, Μαρίνα Μπόζνου, έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ελληνίδα αθλητικός δικαστής η οποία αθώωσε τιμωρημένο ποδοσφαιριστή μετά από έλεγχο των βίντεο του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο ματς της Football League μεταξύ της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Απόλλωνα Αθηνών έγινε μία σύρραξη που ξεκίνησε όταν ένας ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα σωριάστηκε φαρδύς-πλατύς στο χορτάρι μετά από λογομαχία με τον Στέργιο Δημόπουλο. Μετά από αρκετή ώρα και διάφορες συμπλοκές, ο διαιτητής Γρατσάνης απέβαλε τον Δημόπουλο, αλλά να που η αθλητικός δικαστής διαπίστωσε πως ο παίκτης της ΑΣΑ δεν ακούμπησε τον αντίπαλό του!

Έτσι, ο διαιτητής βγαίνει εκτεθειμένος και η κόκκινη κάρτα διαγράφεται, με τον Δημόπουλο να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο ματς της ομάδας του. Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης:

«Από την επισκόπηση του DVD του αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, κατόπιν αιτήματος του ποδοσφαιριστή της 1ης ως άνω Π.Α.Ε., ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Στέργιου (σχετ. το από 8-12-2016 υπόμνημα αυτού και το συνημμένο σ’ αυτό DVD), προέκυψε περίπτωση σφάλματος τιμώρησης στο πρόσωπο αυτού και επομένως, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 10§6εδ.τελ. του Π.Κ., σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 15§8εδ.γ’ του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων, δεν εκκινείται κατά αυτού η πειθαρχική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα