«Νέο Δεξιό κόμμα με ιδρυτικό συνέδριο και χωρίς συνιστώσες»

Στο νέο κόμμα που δημιουργείται, δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αν και επισήμως θα ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα τις αποφάσεις του, μίλησε στα Παραπολιτικά fm και αναφέρθηκε στο νέο εγχείρημα από τους κ.κ Καρατζαφέρη και Μπαλτάκο, και ζήτησε ένα νέο δεξιό κόμμα χωρίς συνιστώσες, διαφωνώντας με την πρόταση δημιουργίας ενός “ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς” με την παρουσία πολλών συνιστωσών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά ιδρυτικό συνέδριο από το οποίο θα προκύψει “μέσα από διαφανείς, δημοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες” η ηγεσία του νέου πολιτικού σχηματισμού.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 10% του εκλογικού σώματος αναζητά πολιτική έκφραση την οποία το νέο κόμμα του μπορεί να παράσχει, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία για τη μνημονιακή της στροφή και τον “ακραία νεοφιλελεύθερο” Κυριάκο Μητσοτάκη.
“Στο 10% φτάνει το τμήμα του εκλογικού σώματος που δηλώνει πρόθυμο να ακολουθήσει ένα νέο κόμμα αρχών, αντισυστημικό, με καθαρές, πατριωτικές και χριστιανικές δημοκρατικές αρχές, αλλά και με μία νέα πολιτική ηγεσία”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Παραπολιτικά 90,1:

“Όπως γνωρίζετε το πρωί του Σαββάτου συνήλθαν σε έκτακτη συνδιάσκεψη όλα τα όργανα και οι εκπρόσωποι νομών και επαγγελματικών κλάδων, επιστημονικών φορέων, καθώς και οι υποψήφιοι Χριστιανοδημοκράτες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας και την πορεία μας στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται -όπως αυτή του Γ. Καρατζαφέρη- σχετικά με συγκρότηση νέου πολιτικού κόμματος ή μιας πολυκομματικής συμμαχίας.
Οι εκτιμήσεις όλων των συνέδρων συνέπεσαν στο ότι υπάρχει πολιτικό κενό και πως αποτελεί κοινή πεποίθηση της κοινωνίας η συγκρότηση ενός μετώπου ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας και στην παθητική στάση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, στην υπεράσπιση των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών θεμάτων.

Μετά την συγκυβέρνηση του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ και την μνημονιακή μετάλλαξη της κεντροδεξιάς παράταξης , ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος που παραμένει πολιτικά άστεγο. Η εκλογή μάλιστα του ακραίου νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει μία ακόμη μεγαλύτερη φυγόκεντρη τάση. Δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν το τελευταίο δίμηνο κατέγραψαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της κοινωνικής κεντροδεξιάς επιζητούν την δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα αναφέρεται στην κοινωνική Χριστιανοδημοκρατία.

Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τις άμυνες της και να αναθεωρήσει πολλές σταθερές ετών, που μας εγκλώβισαν και μας οδήγησαν στο σημερινό κοινωνικό κατάντημα και στην σκιά του τρόμου. Θέλω πάντως να σας πω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε για να φτάσουμε στην ίδρυση μιας νέας εκλογικής σύμπραξης που θα ανταποκρίνεται στην κοινωνική και ιστορική πολιτική αντιμνημονιακή συγκυρία.

Επίσης σας τονίζω ότι αποφασίσαμε πως η ηγεσία του όποιου νέου πολιτικού σχηματισμού, ανεξαρτήτως του τύπου και της νομικής του μορφής, πρέπει να προέλθει, αποκλειστικά, μέσα από τις διαφανείς, αδιάβλητες και πρωτίστως δημοκρατικές, ανοικτές διαδικασίες ενός ιδρυτικού συνεδρίου ανοικτών θυρών για όλους. Αυτό θα καθορίσει και το ιδεολογικό πλαίσιο και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Τέλος θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας την Δευτέρα το μεσημέρι στις 12.00 στην ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα δοθούν απαντήσεις σε όποια ερώτηση τεθεί, ενώ επίσης θα παρουσιάσουμε τον οδικό χάρτη για την συγκρότηση του νέου φορέα που θα οδηγήσει στην επιστροφή της Πατρίδας μας στην κοινή λογική και τις παραδοσιακές σταθερές της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας, ώστε να προχωρήσουμε γοργά στην αναγέννηση και την προκοπή”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα