Νέο εισαγγελικό “όχι” για αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε, για μία ακόμη φορά, η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είπε ξανά όχι στην “ελευθερία” του πρώην υπουργού αφού τον έκρινε ύποπτο τέλεσης αδικημάτων αλλά και ως ύποπτο φυγής.

Στην εισήγησή της, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αποφυλακιστεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, αν βρεθεί εκτός φυλακής υπάρχει ο κίνδυνος να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υγείας που ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε προκειμένου να στηρίξει την αίτησή του, η εισαγγελέας ανέφερε πως ναι μεν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έχει προβλήματα υγείας, ωστόσο, δεν πρόκειται να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή του στη φυλακή.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στο θέμα της ανατροφής του γιου του, λέγοντας πως «το παιδί σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα, αλλά έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του και η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη».

Επιπλέον, η εισαγγελέας αναφορικά με την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με βραχιολάκι, τόνισε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, ακόμη και να είχε αυτή τη δυνατότητα «ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων».

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου υποστήριξαν ότι η κατάσταση της υγείας του Ακη Τσοχατζόπουλου χειροτερεύει από τις συνθήκες νοσηλείας στη φυλακή, τονίζοντας ότι υπάρχει ιατρική βεβαίωση που κάνει λόγο «για αποφλοίωση του εγκεφάλου, πάθηση που οδηγεί τον άνθρωπο να έχει απώλεια στην καθημερινότητά του».

Παράλληλα, τόνισαν ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία ….είναι 77 ετών. Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; δεν μας το λέτε όμως…Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει;», ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας «ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα