Νέο κίνδυνο ρήξης της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους “βλέπει” το Bloomberg

Για νέο κίνδυνο ρήξης της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους προειδοποιεί το Bloomberg. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του, σε ”κινητή εορτή” μετατρέπεται η επόμενη δόση προς την Ελλάδα αν ο Τσίπρας δεν κατορθώσει να πείσει τις αρχές της ευρωζώνης πως τηρεί τις υποσχέσεις του.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα βιαστούν να χορηγήσουν νέα βοήθεια έως ότου ο κ. Τσίπρας επιδείξει αποτελέσματα απ’ την εφαρμογή των υποσχέσεων για την αποκατάσταση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, επικαιροποιήσει το πλαίσιο της αγοράς εργασίας και κλείσει τα δημοσιονομικά κενά, υποστηρίζει με άρθρο του το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα θα πάρει 4 δισ. ευρώ μόλις κλείσει η αξιολόγηση, αν όμως καθυστερήσει τότε θα αντιμετωπίσει νέα κρίση ρευστότητας. Εδώ ”κουμπώνει” και η εφιαλτική προειδοποίηση από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ πως αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα.

Το Bloomberg επισημαίνει πως οι μεγάλες πληρωμές που έχει μπροστά της η Ελλάδα είναι τον Ιούλιο, με αποπληρωμή χρεών κυρίως προς την ΕΚΤ, ενώ έως τότε, υπάρχουν πληρωμές κυρίως προς το ΔΝΤ, για τόκους αλλά και για την αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων.
Μάλιστα αναφέρεται πως ”η αργή προσέγγιση επίλυσης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας έχει ήδη ωθήσει το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, σε επίπεδα αντίστοιχα του Αυγούστου του 2015 και η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο να επανέλθει το κλίμα ρήξης του περασμένου έτους που παρ’ ολίγο να κοστίσει τη συμμετοχή της Ελλάδα στην Ευρωζώνη”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα