Νέο λουτρό αίματος στην Λιβύη

Νέες μάχες μεταξύ των υποστηρικτών του Μπασάρ Αλ Άσαντ και ανταρτών της αντιπολίτευσης στην Τρίπολη του Λιβάνου στοίχησε τη ζωή σε 11 άτομα  ενώ οι μάχες προκάλεσαν και συγκρούσεις με το στρατό του Λιβάνου. Συνολικά 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το Reuters επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων ένοπλοι και άμαχοι. Οι περισσότεροι δέχτηκαν πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, ωστόσο ορισμένοι από τους ενόπλους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το στρατό, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

Τέσσερις άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί σε προηγούμενες συμπλοκές απεβίωσαν, μεταξύ των οποίων δύο ένοπλοι οι οποίοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της περιοχής σουνιτών Μπαμπ αλ-Ταμπανέχ και της γειτονικής περιοχής αλεβιτών, Τζεμπέλ Μοχσέν, δήλωσαν οι πηγές.

Ο πληθυσμός του Λιβάνου είναι βαθιά διχασμένος εξαιτίας του συριακού πολέμου. Η οργάνωση της Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν στον Άσαντ ενώ πολλοί σουνίτες της χώρας είναι υπέρ της εξέγερσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα