Νέο «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ

Αντιμέτωποι με το φάσμα νέων μειώσεων  στα εισοδήματά τους βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι στη χώρα μας, αφού η τρόικα  απαιτεί περικοπές στο ΕΚΑΣ. 

 Πιο συγκεκριμένα, οι δανειστές μας δείχνουν για μία ακόμη φορά τις άγριες διαθέσεις που έχουν για τη χώρα μας και τη σκληρή στάση που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα, αφού μετά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζήτησαν περικοπές από φτωχούς  αδιαφορώντας για οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική, ξεκαθαρίζοντας ότι διαπίστωσαν υπερβάσεις στη χρηματοδότηση από το κράτος για το 2014 και όπως είπαν κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί τον επόμενο χρόνο.

Εφέτος έλαβαν για πρώτη φορά ΕΚΑΣ σχεδόν 13.000 συνταξιούχοι ενώ συνολικά οι δικαιούχοι είναι σχεδόν 168.000. Συγκεκριμένα, για το τρέχον έτος, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), πρόκειται να το λάβουν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 195.897 δικαιούχοι. Από αυτούς οι 167.831 δικαιούχοι το λαμβάνουν από προηγούμενα έτη, ενώ δίνεται για πρώτη φορά σε 12.571 συνταξιούχους και επαναχορηγείται σε 15.495 συνταξιούχους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα