Νέο πρωτάθλημα σε νέα βάση!

Μεγάλες θεσμικές αλλαγές, καταπολέμηση της βίας, συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων και κανονισμών, βελτίωση των πρωταθλημάτων… ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που συζήτησαν στη μεταξύ τους συνάντηση ο Γιώργος Μποροβήλος και ο Σταύρος Κοντονής.

Ο πρόεδρος της Λίγκας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (10/2) στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει η νέα πολιτική ηγεσία με τους φορείς και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Οι δύο άνδρες εξέθεσαν τις απόψεις τους, με τον Σταύρο Κοντονή να ακούει πολύ προσεκτικά τις απόψεις του επικεφαλής της Λίγκας, καθώς είναι ο πλέον αρμόδιος για να εκθέσει τα προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν το άθλημα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους με το… καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του νέου υφυπουργού. Ο Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευαίσθητος στο συγκεκριμένο θέμα, καθιστώντας σαφές στον πρόεδρο της Λίγκας πως η βούληση της Κυβέρνησης είναι να εξαλείψει το συγκεκριμένο φαινόμενο και να αντιμετωπίσει δυναμικά κάθε εκδήλωση παραβατικότητας, απ’ όπου και αν προέρχεται αυτή, εννοώντας και τα σκάνδαλα που έχουν προκύψει και εκκρεμούν σε δικαστικό επίπεδο.

Ακολούθως, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη θέσπιση συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας και κανόνων στο ποδόσφαιρο. Όπως άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός, το κείμενο του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που θα καταρτιστεί, θα προέρχεται μετά από επαφές και συμφωνία, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να τυγχάνει της καθολικής παραδοχής και να εφαρμοστεί δίχως… παρατράγουδα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Λίγκας, το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πάνω σε νέες βάσεις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον Υπουργό για τα ζητήματα βίας. Συζητήσαμε για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με το οποίο θα μπορούμε να ελέγξουμε περισσότερο τη βία. Συζητήσαμε για να γίνει ένα νέο νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και σε συνεργασία με ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα να αρχίσουμε τη νέα σεζόν από άλλη βάση.

Η μείωση των ομάδων και άλλες παράπλευρες ενέργειες πρέπει να γίνουν για να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες για να μην έχουμε αποχωρήσεις ομάδων, όπως συνέβη φέτος, αλλά και για να υπάρχει υγιής ανταγωνιστικότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα