Νέο συμβόλαιο ή μεταγραφή για τον Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ αναμένεται να αποτελέσει και φέτος την «ατμομηχανή» που θα σύρει το άρμα του Παναθηναϊκού σε μία δύσκολη όσο και κρίσιμη αγωνιστική περίοδο. Αυτό ισχύει… επισήμως. Διότι, ανεπισήμως, αφήνεται «ανοικτό» το ενδεχόμενο της παραχώρησης του Σουηδού σε ευρωπαϊκή ομάδα!

Σύμφωνα με πηγή μας στα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, η σκέψη για πώληση του Μάρκους Μπεργκ όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι, αλλά θα εξεταστεί πολύ σοβαρά, αν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον παίκτη καταλήξουν στο κενό. Η καθυστέρηση που παρατηρείται δημιουργεί εύλογες απορίες. Πρώτα απ’ όλα, ο Μπεργκ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018 με τους «πράσινους». Οι απολαβές του, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται στην προσφορά του. Ως εκ τούτου, πρέπει να αναπροσαρμοστούν. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, αλλά έξι μήνες μετά δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Διότι οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ότι οι επαφές για το νέο συμβόλαιο με τον Σουηδό θα γίνονταν στην Ολλανδία, όπου η ομάδα πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Αποτέλεσμα μέχρι τώρα δεν υπάρχει, την ίδια στιγμή που στο «τριφύλλι» αναζητούν έναν ακόμη επιθετικό, μετά την απόκτηση του Βίκτορ Ιμπάρμπο από την Κάλιαρι. Με τα οικονομικά δεδομένα του «τριφυλλιού», η αναζήτηση ενός ακόμα ακριβού παίκτη για να κάθεται στον πάγκο μοιάζει με πολυτέλεια.

 

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

Όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με τον Μπεργκ, τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες για την παραχώρησή του. Αμέσως θα πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Ποιες περιπτώσεις εξετάζονται; Δημοσιεύματα στη Βραζιλία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των «πράσινων» για τον Ζε Εντουάρντο. Ο 29χρονος επιθετικός έχει μείνει ελεύθερος από την Αλ Σάαμπ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχοντας παρουσία και στo ιταλικό πρωτάθλημα για τρεις σεζόν (2011-14) με τις Τζένοα και Σιένα. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται και ο Αργεντινός Λαουτάρο Ρινάλντι, ο οποίος ανήκει στην Κολόν και έχει ιταλικό διαβατήριο.

 

Το «βέτο» του Στραματσιόνι

Σε κάθε περίπτωση, αν οι διαπραγματεύσεις με τον Μπεργκ πέσουν στο κενό και οι «πράσινοι» κινηθούν για την παραχώρησή του, η επιλογή του αντικαταστάτη θα πρέπει να ικανοποιεί τα γούστα του Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος είχε θέσει «βέτο» στη μετακίνηση του διεθνούς Σουηδού. Προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν κρίση, το θέμα θα τεθεί στον Ιταλό και εκείνος θα επιλέξει τον επόμενο στην κορυφή της επίθεσης.

 

Εξελίξεις με Αμπέιντ: Πόρτο ή Νιούκαστλ;

 

Το ενδιαφέρον της Πόρτο και της Νιούκαστλ φαίνεται πως έχει μετατραπεί σε πρόταση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να δώσει το «οκ» για την παραχώρηση του Μεχντί Αμπέιντ, έναντι ενός ποσού που ενδέχεται να αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο αποκλεισμός του Μεχντί Αμπέντ από την αποστολή του φιλικού κόντρα στην Φενερμπαχτσέ αποδεικνύει ότι υπάρχει θέμα και δεν αποκλείεται σύντομα ο 24χρονος μεσοεπιθετικός να αποτελέσει παρελθόν για τους «πράσινους».

 

 

Το «κόλπο γκρόσο» με Αρμπελόα

 

Το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Αλβάρο Αρμπελόα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, επιχειρεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού, καθώς οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει πρόταση στον 33χρονο διεθνή Ισπανό αμυντικό.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα, το θέμα ωστόσο διέρρευσε μετά την εμπλοκή της Μίλαν, η οποία θεωρεί μία καλή και με μικρό κόστος περίπτωση τον έμπειρο φουλ μπακ. Η «σφήνα» των «ροσονέρι» ανατρέπει τα δεδομένα για τους «πράσινους», οι οποίοι ευελπιστούσαν ότι θα πάρουν θετική απάντηση από τον διεθνή Ισπανό.

Για τον Αρμπελόα έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η τουρκική Φενερμπαχτσέ, η οποία του προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο. Ο Αρμπελόα, ωστόσο, το σκέφτεται σοβαρά, κυρίως λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών που πλήττουν την Τουρκία, καθώς δεν επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά του.

Η υπόθεση του Αρμπελόα, παρά την εμπλοκή Μίλαν, δεν θεωρείται χαμένη για το «τριφύλλι». Η προσπάθεια συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να τραβήξει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, καθώς ο Ισπανός θέλει να εξετάσει όλες τις προοπτικές που έχει στη διάθεσή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα