Νέο τελεσίγραφο της ΔΕΗ στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για τα χρέη

Αφού έκανε 2 μήνες να λειτουργήσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ, την περασμένη εβδομάδα υπήρξε τελικά συνεδρίασή του και εξελέγη νέο μέλος, στη θέση του κ. Ζωντανού που παραιτήθηκε για να πάει στον ΔΕΔΔΗΕ. Παρά το γεγονός ότι στο 2μηνο που πέρασε η ΔΕΗ αφ’ ενός μεν υπέστη απανωτές ήττες σε νομικό επίπεδο (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών), αφ’ ετέρου δε η συνεχής αύξηση των χρεών από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος δημιούργησε πρόβλημα στην επιχείρηση, εν τούτοις στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε θέμα προς συζήτηση που να αφορά τον μεγαλύτερο οφειλέτη της, δηλαδή την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτη και καλύτερη στα χρέη είναι η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, η οποία ακόμη και αν συμψηφιστούν τα χρήματα από την πρόσφατη υπέρ της απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το ποσό που χρωστάει στη ΔΕΗ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς κατανάλωσης μετά τη διαιτητική απόφαση 1/2013 της ΡΑΕ, δηλαδή από «φρέσκους» λογαριασμούς μετά το κούρεμα των 109 εκατομμυρίων ευρώ της διαιτησίας, ήδη ανέρχεται σε 64 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως πληροφορούμαστε, λοιπόν, ενώ –περιέργως– δεν υπήρχε καν θέμα στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας συνεδρίασης (που ν’ αφορά αυτά τα χρέη), τα μέλη του Δ.Σ., θορυβημένα με την κατάσταση, έφεραν το θέμα προς συζήτηση και αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή-τελεσίγραφο προς την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για την άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλιώς η ΔΕΗ θα σταματήσει να την προμηθεύει ρεύμα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αντίδραση αυτή του Δ.Δ. άργησε τουλάχιστον κατά 8 μήνες, από την Απόφαση δηλαδή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΗ του Φεβρουάριου που μας πέρασε, Γενική Συνέλευση που από μόνη της αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ επεδίωξε με κάθε τρόπο τη σύγκληση της Έκτακτης αυτής Γενικής Συνέλευσης, το Ελληνικό Δημόσιο δέχτηκε και αποφάσισε να προμηθεύει η ΔΕΗ ρεύμα σε συγκεκριμένους βιομηχανικούς πελάτες, με πρώτη και κύρια την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, κάτω του κόστους και εν συνεχεία η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ δεν δεχόταν να εφαρμόσει την απόφαση που η ίδια επεδίωξε να ληφθεί.

Εν πάση περιπτώσει, όπως λέει και η παροιμία, κάλλιο αργά παρά ποτέ, μετά την προχθεσινή πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Αρκεί να τηρηθεί αυτό το «αργά» από πλευράς ΔΕΗ και να μην ξαναγίνει «ποτέ», όπως επανειλημμένως έχει συμβεί κατά το παρελθόν με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα