Έρχεται νέο «τσουνάμι» καταγγελιών κατά της FIFA από την IRS!

Η έφοδος του FBI σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης και η σύλληψη στελεχών της FIFA για σοβαρά οικονομικά αδικήματα, ήταν μόνο η πρώτη πράξη της παράστασης, καθώς έπεται και νέο «τσουνάμι» καταγγελιών από την ειδική υπηρεσία IRS!

Σύμφωνα με τους New York Times, θα ακολουθήσει νέος γύρος σοβαρών καταγγελιών για στελέχη της FIFA, ενώ παραμένει ανοικτό αν στην πολύπλοκη αυτή υπόθεση, εμπλέκεται και ο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος την Παρασκευή (29/5) επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ιι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι εννέα στελέχη ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και πέντε στελέχη εταιρειών μέσων ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων διώκονται για υποθέσεις δωροδοκίας ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον σε μια περίοδο 24 ετών.

Κατά τις αμερικανικές αρχές, η έρευνα που διεξήχθη αποκάλυψε περίπλοκες μεθόδους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εκατομμύρια δολάρια αδήλωτα έσοδα και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς σε υπεράκτια πιστωτικά ιδρύματα, δικαιούχοι των οποίων είναι στελέχη της FIFA. Η IRS δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Γουέμπερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα