Νέο “όχι” Τζανακόπουλου σε εκλογές: Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών

Για μία ακόμη φορά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διέλυσε τα σύννεφα περί πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους στόχους των δανειστών” ενώ επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στα Παραπολιτικά fm και διατύπωσε τη θέση  ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν μελετά να προχωρήσει σε εκλογές τονίζοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Είπε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Ο πρωθυπουργός κάνει περιοδείες για να ακούσει προβλήματα και να ανακοινώσει συγκεκριμένες πολιτικές.Όμως οι εκλογές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού του.Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών.Ευελπιστούμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από τα Μνημόνια και τις επιτροπείες.Ακόμη και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές.Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές»

 

Για την εμπλοκή  μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς για την εμπλοκή που προέκυψε με τους Ευρωπαίους μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει λάβει ακόμη θέση κι αυτό είναι ένα πρόβλημα».
«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι λογικό να έχει ερωτηματικά με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για ποιο λόγο ενώ δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη ότι οι Θεσμοί θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα που τέθηκε από την Γερμανία, η ΝΔ ενώ είπε ότι θα υπερψηφίσει τελικά άλλαξε γραμμή”

“Πιο σκληρή και αυστηρή και από τους Θεσμούς η Ν.Δ.”

Συνεχίζοντας άσκησε έντονη κριτική στη Ν.Δ. αναφορικά  με την ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή λέγοντας τα ακόλουθα: “Εμείς περιμένουμε από τη ΝΔ να συμβάλλει στην στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση και όχι να παίρνει το μέρος των Θεσμών» και συμπλήρωσε πως «αν κάποιος θέλει να πει «ναι» στο επίδομα, λέει ξεκάθαρα «ναι», δεν δηλώνει παρών».«Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την ΝΔ. Εμφανίζεται πιο σκληρή και αυστηρή και από τους Θεσμούς. Νομίζω ότι η ΝΔ συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους σκληρούς της Ευρώπης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον ΦΠΑ στα νησιά

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, και με την στάση της ΝΔ ότι θα ψηφίσει το μέτρο ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «η ΝΔ αντιλήφθηκε το λάθος της και αποφάσισε τελικά να επανέλθει και να διορθώσει το πρώτο λάθος της, αμβλύνοντας και τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος».«Ήταν μια επιλογή η οποία της στοίχισε και είδε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως το περίμενε.Η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων.Επιθυμεί διακαώς να βρεθεί η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.

Για την διαφοροποίηση  Τσίπρα σχετικά με την 13 σύνταξη

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την 13 σύνταξη η οποία έγινε μετά εφάπαξ απόφαση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «και στις δύο περιπτώσεις η βούληση της κυβέρνησης είναι εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να επαναλάβει την ίδια κίνηση» και ότι «αυτό εξαρτάται όμως και από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του ΔΝΤ και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια κοινή λύση.
«Η κυβέρνηση έχει προτάσεις θα κατατεθούν και έτσι ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα