Νίκησε τον καρκίνο και απέκτησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα είδε η ομογενής νοσηλεύτρια Δέσποινα Σουμελίδη, όταν μετά από οκτώ αποτυχημένες απόπειρες εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Αυστραλία, αποφάσισε να μεταβεί στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον Έλληνα γιατρό μαιευτήρα-γυναικολόγο Κωνσταντίνο Πάντο να τη βοηθήσει ώστε να αποκτήσει ένα δικό της μωρό.

«Είχα ήδη περάσει μια περιπέτεια με την υγεία μου, όταν από το πουθενά διαγνώστηκε με λευχαιμία και όταν πλέον κατόρθωσα να νικήσω την ασθένεια, αποφάσισα ότι ήθελα να αποκτήσω ένα παιδί αλλά μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες εξωσωματικής γονιμοποίησης είχα αρχίσει να απελπίζομαι» λέει στο «Νέο Κόσμο» η Δέσποινα, η οποία αποκαλύπτει πως έστρεψε το βλέμμα της και τις ελπίδες της στην Ελλάδα, έπειτα από μια εντελώς τυχαία συνάντηση που είχε με την μητέρα της ομογενούς ηθοποιού, Μαίρη Κούστα.

«Συναντηθήκαμε τυχαία και επειδή η Μαίρη είχε περάσει την ίδια περιπέτεια με τις αποτυχημένες εξωσωματικές, η μητέρα της συγκινήθηκε με την ιστορία μου. Μου πρότεινε να μη χάσω άλλο πολύτιμο χρόνο και με παρότρυνε να επιδιώξω μια συνάντηση με τον γιατρό Πάντο, ο οποίος από την πρώτη μας κιόλας γνωριμία, μου αφιέρωσε ώρα από τον πολύτιμο χρόνο του, μου συμπεριφέρθηκε με απίστευτη ανθρωπιά και καλοσύνη και μου στάθηκε όχι μόνο ως επαγγελματίας αλλά πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος, φροντίζοντας ταυτόχρονα μαζί με την ομάδα του να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

«Θα τον ευγνωμονώ πάντα γιατί για μένα δεν υπήρξε μόνο γιατρός αλλά αποδείχθηκε σωτήρας και δεύτερος θεός αφού μετά από τις δικές του συμβουλές και ιατρική παρέμβαση, αξιώθηκα να αποκτήσω τη μικρή μου κόρη» λέει συγκινημένη η Δέσποινα, η οποία μαζί με τους γονείς της και την κορούλα της, παραβρέθηκαν το περασμένο στο συνέδριο με θέμα «Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα» που έγινε στη Μελβούρνη, αποκλειστικά για να προσφέρουν στον γιατρό που τους χάρισε το μεγαλύτερο δώρο, μια σφιχτή αγκαλιά και την ευκαιρία να συναντήσει και πάλι την μικρή του φίλη.

Μπορεί η ομογενής να αποτελεί μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις γυναικών που έχουν καταφέρει να βοηθήσουν τα μαγικά χέρια του μαιευτήρα – γυναικολόγου Κωνσταντίνου Πάντου, αλλά η ιστορία της Δέσποινας είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη αφού η ασθένεια που προηγήθηκε της εγκυμοσύνης της θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραία για την ίδια.

«Εργαζόμουν ως νοσηλεύτρια και είχα μια απόλυτα φυσιολογική ζωή ενώ ετοιμαζόμουν να παντρευτώ τον σύντροφό μου όταν μια μέρα ανακάλυψα μια αρκετά μεγάλου μεγέθους μελανιά στο μηρό μου, η οποία με τον καιρό δεν έλεγε να υποχωρήσει.

«Πέρασαν τρείς μήνες πριν αποφασίσω να επισκεφθώ τον γιατρό και να κάνω περαιτέρω εξετάσεις, οι οποίες δυστυχώς έδειξαν αμέσως ότι έπασχα από λευχαιμία που απαιτούσε άμεση θεραπεία» θυμάται η 40χρονη σήμερα Δέσποινα. Οι προβλέψεις των γιατρών για την ομογενή ήταν τρεις μήνες ζωής.

Ως νοσηλεύτρια η Δέσποινα γνώριζε πολύ καλά ότι το ταξίδι για την αντιμετώπιση της αρρώστιας της, ενδεχομένως να ήταν δύσκολο για άλλους αλλά εκείνη είχε αποφασίσει να πολεμήσει.

«Για μένα ήταν μεγάλο σοκ αυτό που συνέβη αλλά μετά από αγώνα, με μια ομάδα εξαιρετικών γιατρών και τη στήριξη της οικογένειάς μου, κατόρθωσα να το ξεπεράσω. Παρ’ ότι ένιωθα ήδη ευγνώμων απέναντι στη ζωή που μου χάρισε μια δεύτερη ευκαιρία, όταν τελείωσε η περιπέτεια της υγείας μου αποφάσισα να παλέψω για να αποκτήσω το παιδάκι που τόσο λαχταρούσα.

«Το να κατορθώσω μάλιστα μετά από όλα αυτά να φέρω στον κόσμο και ένα υγιές μωρό ήταν για μένα ένα άπιαστο όνειρο και παρ’ ότι την μικρούλα μου την γέννησα εγώ, στην ουσία το κοριτσάκι μας είναι και παιδί του γιατρού μας αφού εκείνος της χάρισε το δώρο να τη φέρει στη ζωή και να δώσει έτσι τόσο μεγάλη χαρά σε μένα και τους αγαπημένους μου γονείς» λέει η Δέσποινα για τη μητέρα της Αλεξάνδρα και τον πατέρα της Ματθαίο, ο οποίος συνόδεψε την κόρη του στην Ελλάδα την περίοδο που έπρεπε να υποβληθεί στις διαδικασίες της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Για την οικογένειά μας ο γιατρός κ. Πάντος, είναι ο ήρωας μας γιατί μας έδωσε το μεγαλύτερο δώρο, την εγγονούλα μας» λέει ο πατέρας της Δέσποινας και παππούς της μικρής Αλεξάνδρας, Ματθαίος Σουμελίδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Φλώρινα.

«Για μένα και την σύζυγό μου Αλεξάνδρα, ο γιατρός αυτός δεν κατατάσσεται στους επιστήμονες αλλά στους αληθινά καλούς ανθρώπους και ευχή δική μου είναι να δει στη ζωή του όλα όσα ποθεί και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί κάνοντας κι άλλες οικογένειες όσο χαρούμενες έκανε τη δική μου» λέει ο παππούς αγκαλιάζοντας τον γιατρό.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά και την συγκίνηση που νιώθω κάθε φορά που συναντώ ένα από τα παιδιά μου. Όταν τα κοιτάζω και τα βλέπω να μεγαλώνουν ειλικρινά αισθάνομαι πως έχω κι εγώ καταφέρει με τον δικό μου τρόπο να βάλω ένα λιθαράκι για να αλλάξει ουσιαστικά η ζωή των συνανθρώπων μου» λέει ο γιατρός Πάντος κρατώντας αγκαλιά την μικρή του φίλη.

«Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν όπως προσπάθησα κι εγώ, να αποκτήσουν ένα μωρό, να μη χάνουν τις ελπίδες τους και να μη διστάσουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ελλάδα.

«Στην πατρίδα μας συμβαίνουν ακόμα θαύματα. Το δικό μου θαύμα ακούει στο όνομα Αλεξάνδρα» κατέληξε η Δέσποινα.

Πηγή: neoskosmos.com

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα