Νίκη ίσον… μισή πρόκριση!

Στη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018 που θα γίνει στη Ρωσία ρίχνεται το βράδυ της Κυριακής (13/11, 21.45 ΣΚΑΪ) η Εθνική ποδοσφαίρου, που υποδέχεται τη Βοσνία στο πρώτο μεγάλο crash test.

Η εποχή Σκίμπε έχει ξεκινήσει ιδανικά για τη «γαλανόλευκη» που με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια της προκριματικής φάσης συγκατοικεί στην κορυφή του 8ου ομίλου με το ισχυρό Βέλγιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στην πρεμιέρα 4-1 εκτός έδρας του Γιβραλτάρ, ενώ στη συνέχεια επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ (2-0) της Κύπρου (εντός) και της Εσθονίας (εκτός), ανεβαίνοντας αθόρυβα στην πρώτη θέση. Αναμφίβολα και οι τρεις προηγούμενοι αντίπαλοι ποιοτικά απέχουν (λίγο έως πολύ) από τη Βοσνία, που καθάρισε με την ίδια άνεση κόντρα σε Εσθονία και Κύπρο, αλλά έχασε από το Βέλγιο κι έχει μεγαλύτερη ανάγκη από βαθμούς.

Σημαντικό κριτήριο, συνεπώς, η κυριακάτικη αναμέτρηση για την Εθνική του Σκίμπε, που σε περίπτωση νίκης θα κάνει διπλό βήμα πρόκρισης. Από τη μία θα συνεχίσει στην κορυφή του γκρουπ κι από την άλλη θα αφήσει τους Βόσνιους έξι ολόκληρους βαθμούς πίσω, διαφορά που θα της δώσει τεράστιο προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων.

Το δυστύχημα είναι πως ο Γερμανός εκλέκτορας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κώστα Μανωλά, που μαζί με τον Παπασταθόπουλο έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Εκεί ακριβώς έγκειται και ο μεγαλύτερος προβληματισμός του ομοσπονδιακού τεχνικού που δοκίμασε διάφορα σχήματα στο φιλικό με τη Λευκορωσία. Τη θέση του άσου της Ρόμα θα πάρει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ή ο Μάριος Οικονόμου, ενώ η απουσία του επίσης τραυματία Ταχτσίδη ανοίγει μία ακόμα θέση στα χαφ, την οποία διεκδικούν Μάνταλος, Σάμαρης και Τζιώλης.

Ο Κώστας Μήτρογλου αναμένεται να ξεκινήσει στη θέση του φορ, έχοντας βοήθειες από τον Καρέλη και τον Φορτούνη.

Σε αντίθεση με την εικόνα της στα προηγούμενα (φιλικά κι επίσημα) ματς της σεζόν, η Εθνική προβλημάτισε στο μεσοβδόμαδο φιλικό με τη Λευκορωσία. Με τόσες πολλές απουσίες μαζεμένες ο Σκίμπε ήθελε να τεστάρει τα σχήματα που είχε στο μυαλό του αλλά ό,τι κι αν δοκίμασε δεν του βγήκε, με αποτέλεσμα οι Λευκορώσοι να κερδίσουν (0-1).

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η «γαλανόλευκη» δεν βλεπόταν, με την κατάσταση να βελτιώνεται αρκετά στο δεύτερο μέρος, όταν ο Γερμανός εκλέκτορας έριξε στον αγώνα Παπασταθόπουλο, Ταχτσίδη, Διαμαντάκο, Φορτούνη και Τζαβέλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα