Νίκη Βόλου… ένα μοναδικό φαινόμενο!

Η Ελλάδα θέλει να συμπεριλαμβάνεται στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης. Θέλει να φέρνει σπουδαίους παίκτες και να είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες της στο Champions League και στο Europa League. Η Ελλάδα θέλει πολλά… όμως αποδεικνύει το αντίθετο!

Σε παγκόσμια πρωτοτυπία, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το μοναδικό που παρουσιάζει το… φαινόμενο της… Νίκης Βόλου! Η – κατά τα άλλα – Super League διεξάγεται με όρους… ερασιτεχνικής κατηγορίας, καθώς ένα μέλος της, το οποίο υποτίθεται ότι εντάχθηκε στη Λίγκα έχοντας αποδείξει ότι πληροί όλες τις «αυστηρές» προϋποθέσεις, έχει πάψει να αγωνίζεται! Επί της ουσίας, οι 18 του πρωταθλήματος έχουν γίνει 17, γεγονός που δεν απαντάται σε καμία άλλη διοργάνωση στον κόσμο, πολύ δε περισσότερο στην Ευρώπη.

Αναζητήσαμε παρόμοια φαινόμενα σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Εντοπίσαμε ορισμένες χαμηλές βαθμολογικές συγκομιδές, ανάλογες με εκείνες της Νίκης Βόλου στην Ελλάδα. Καμία ομάδα, όμως, ακόμη και στις χαμηλότερες κατηγορίες, δεν έχει αποσυρθεί ή αποβληθεί, πόσω μάλλον πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος της διοργάνωσης!

Λόγου χάρη, στην Αίγυπτο βρήκαμε την Αλαάμπ Ντιμανχούρ, η οποία έχει 9 βαθμούς, σε 17 αγώνες και την Αλ Ασιουτί, η οποία έχει 5 βαθμούς, σε 17 αγώνες. Στην Ιταλία, η Πάρμα παραπαίει με 9 βαθμούς, σε 18 αγώνες και το ίδιο κάνει η Τσεζένα, επίσης με 9 βαθμούς σε 18 αγώνες. Στην Ολλανδία, η Ντόρντρεχτ θα επιστρέψει στη Β’ Κατηγορία, καθώς έχει 7 βαθμούς σε 17 αγώνες και στην Πορτογαλία, η Ζιλ Βιθέντε βρίσκεται σε δεινή θέση, με 9 βαθμούς, σε 16 αγώνες. Ακόμη και στο Πακιστάν, η Μπαλόχ Ελ Κουέτα έχει μεν 4 βαθμούς σε 22 αγώνες, όμως εξακολουθεί και αγωνίζεται στο πρωτάθλημά της!

Στην Ελλάδα της… ανάπτυξης και της… εκτόξευσης, μία ομάδα, η Νίκη Βόλου, βρίσκεται σε πορεία διάλυσης, καθώς ο βασικός της μέτοχος, Ανδρέας Πάτσης, θεώρησε μεσούσης της περιόδου πως δεν τον… συμφέρει να παραμείνει, «πέταξε» τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη και άφησε την ομάδα μετέωρη, δίχως να… ιδρώσει το αυτί κανενός!

Τι και αν το ελληνικό πρωτάθλημα διασύρεται παγκοσμίως; Τι και αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διακωμωδείται ακόμη και από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση; Τι και αν το Πακιστάν και άλλες χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, παρότι έχουν μυριάδες άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσουν, σέβονται τους θεσμούς και προφυλάσσουν τις διοργανώσεις τους, τουλάχιστον από τον διασυρμό;

Στην Ελλάδα δεν… κουνιέται φύλλο. Μία ομάδα της Super League έχει πάψει να αγωνίζεται και παρόλα αυτά, η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Σαν να μην τρέχει τίποτα. Καμία πρόβλεψη από τη Λίγκα. Καμία αντίδραση από την ΕΠΟ. Στον αστερισμό των εκλογών και της εξουσίας η Πολιτεία. Όλα καλά λοιπόν, αν και θεωρούμε πως έχουμε δικαίωμα να βρισκόμαστε στην ελίτ της Ευρώπης! Μάλλον φιλοδοξούμε να αναλάβουμε το ρόλο του… γελωτοποιού των Ευρωπαίων! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όσους έχουν αναλάβει να… απογειώσουν στον δρόμο της… ανάπτυξης – και – το ελληνικό ποδόσφαιρο! Πάντα τέτοιες «επιτυχίες»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα