Νίκη-τίτλου ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα, 0-2 με Καρντόσο και Σεμπά

Νίκη μισό-πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα. Παρά το ότι έπαιζε κόντρα στην πιο επικίνδυνη επαρχιακή ομάδα σε μία δύσκολη έδρα και υπό τη δευτεριάτικη ψυχολογική πίεση και γνώση ότι ο ΠΑΟ έχει πλησιάσει στους 4 πόντους, κατάφερε να πάρει μία επαγγελματική νίκη με 0-2, χάρη στο πρώτο φετινό γκολ του Όσκαρ Καρντόσο και ένα του Σεμπά στο τέλος.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Κάθε φορά που μία ομάδα δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις, ένα ή δύο λεπτά αργότερα έκανε φάση και η αντίπαλη. Ο Ολυμπιακός είχε πιο τρανταχτές ευκαιρίες, αλλά και ο ΠΑΣ δημιουργούσε ρήγματα κυρίως με τον Κοζορώνη και τον Μαμπουλού. Το τρίλεπτο που είχε τις περισσότερες συγκινήσεις ήταν αυτό μεταξύ του 37’ και του 40’. Αρχικά ο Λίλα δέχθηκε μία μάλλον άδικη κίτρινη κάρτα όταν έσκυψε το κεφάλι του για να διεκδικήσει την μπάλα από το υψωμένο πόδι του Μιλιβόγεβιτς. Τρία λεπτά αργότερα δέχθηκε και δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, όταν ανέτρεψε τον Φορτούνη λίγα χιλιοστά έξω από την περιοχή. Ο παθών εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ο Περιστερίδης πραγματοποίησε την πέμπτη και τελευταία του απόκρουση στο α’ μέρος. Αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα, αφού μιλάμε για επαφή στο πόδι του Φορτούνη που ξεκινά εκτός περιοχής και ολοκληρώνεται εντός.

Στην επανάληψη o ΠΑΣ παραδόξως δεν επιχείρησε να κλειστεί παρά το ότι έπαιζε με δέκα, αλλά έψαχνε την αντεπίθεση με κάθε ευκαιρία. Τις περισσότερες φορές, όμως,  ο Ζάιρο έχανε την ισορροπία του και η κατοχή επανερχόταν στους «ερυθρόλευκους».  Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός πίεζε όλο και περισσότερο, ενώ στο 65’ ο Μπέντο αποφάσισε να παίξει με δύο φορ (Ιντέγιε και Καρντόσο) και να αποσύρει τον Φορτούνη. Τρία λεπτά αργότερα η πίεση και η ανάπτυξη παιχνιδιού από τα άκρα έφεραν καρπούς, αφού ο Σεμπά σέντραρε και ο Καρντόσο πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ, δίνοντας το σημαντικότατο προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο ΠΑΣ στο τέλος προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε δύο ευκαιρίες με τον Κόντε, αλλά στις καθυστερήσεις ο Σεμπά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από τον ΠΑΟ (7) και από την ΑΕΚ (9) και παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (81′ Ναδάλες), Ζάιρο (75’ Κόντε), Μαμπουλού (59’ Γαρουφαλιάς)

ΟΣΦΠ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (58’ Πάρντο), Φορτούνης (65’ Ιντέγιε), Σεμπά, Καρντόσο (79’ Καμπιάσο)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα