Νίκη της ΑΕΚ στην Ουγγαρία με 76-89, ελπίζει σε απ’ ευθείας πρόκριση στους «16»

H AEK πήρε το εκτός έδρας ματς που έπρεπε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Ζολνόκι με 76-89 κι έτσι διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για κατάκτησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του πέμπτου ομίλου του FIBA Champions League που οδηγεί απ’ ευθείας στους «16» του νεοσύστατου θεσμού.

Η Ένωση με ένα επιθετικό ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο μετέτρεψε το 22-21 της πρώτης περιόδου σε 37-50 στο ημίχρονο, χάρη σε 16 πόντους του δαιμόνιου και εύστοχου Ούκιτς που πραγματικά δεν υπήρχε κάποιος με δεξιότητες για να τον αντιμετωπίσει, αλλά και των αποτελεσματικών Σάκοτα (10), Λαρεντζάκη (8) και Ντίξον (8). Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε 11/11 βολές και 7/13 τρίποντα!

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον Ντίξον. Ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ σημείωσε 5/6 τρίποντα (!) και χάρη σε αυτόν όχι μόνο διατήρησε, αλλά αύξησε η ελληνική ομάδα τη διαφορά στους 16 πόντους (58-74). Στην τέταρτη περίοδο οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν συντήρηση με αργές επιθέσεις και έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή νίκησαν τη χειρότερη ομάδα του ομίλου και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, με στόχο στη συνέχεια να φτάσουν και στη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου. Ο ασταμάτητος Ντίξον ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα με 29 πόντους (8/12 τρίποντα), ενώ είχε 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Ούκιτς σταμάτησε στους 20, ενώ η ΑΕΚ δεν έχασε βολή (14/14).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα