Νίκη της ΑΕΚ στη Λιθουανία, 80-86 τη Νεπτούνας

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ στον όμιλό της στο Eurocup κι αυτή τη φορά εκτός έδρας, κόντρα στη Λιθουανική Νεπτούνας με σκορ 80-86. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έπαιζε ανά δεκάλεπτο όλο και καλύτερα με αποτέλεσμα να φτάσει σε μία δίκαιη νίκη, κόντρα σε ένα σαφώς κατώτερο αντίπαλο. Πλέον η Ένωση έχει πάρα πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση και το κυριότερο έδειξε σωστές προσαρμογές πάνω στο παιχνίδι του αντιπάλου , γεγονός που δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στο προπονητικό της τιμ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, που όμως ξεκίνησε με  7-0, αφού οι «κιτρινόμαυροι» πάντα «ψάχνονται» στα πρώτα λεπτά των παιχνιδιών τους. Τουλάχιστον αυτή η φορά η αδράνεια κράτησε λίγο. Αν η Ένωση δεν είχε τη «μαύρη τρύπα» σε άμυνα και επίθεση που λεγόταν Ανοσίκε θα είχε ακόμη καλύτερη τύχη, αλλά ο Αμερικανός παρά την ενέργεια και τη διάθεσή του, δεν βοήθησε ούτε στον καλό του τομέα, τα ριμπάουντ, ούτε στην άμυνα, που έφαγε καλάθια στο ένας με έναν και έκανε και φάουλ, ούτε φυσικά στην επίθεση που δεν μπορούσε καν να κάνει δική του την μπάλα στις πάσες του Γουόρεν. Οι παίκτες του Σάκοτα ήταν εύστοχοι από μακριά και όσο έπαιζε ο Μαυροκεφαλίδης έπαιρνε και πόντους από το ζωγραφιστό, αλλά ο Λουκάς κάθισε αρκετή ώρα στον πάγκο λόγω των δύο γρήγορων φάουλ. Γενικά η Ένωση έδωσε πολλά φάουλ στο πρώτο μέρος, κυρίως λόγω των γρήγορων επιθέσεων της Νεπτούνας, ενώ δέχθηκε και δύο τρίποντα με τον Γουόρεν πραγματικά να μην μπορεί να αμυνθεί. Το μεγάλο, όμως, πρόβλημα ήταν η άμυνα στο «5».

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έδειξε να βελτιώνεται αμυντικά, αλλά έχασε κάπως την ευστοχία της με αποτέλεσμα να υπάρξει λίγος εκνευρισμός που επέτρεψε στους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή μέχρι που το κρυφό χαρτί του Σάκοτα, ο Μαυροειδής, πέρασε στο παρκέ. Ο Δικέφαλος με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, τον Μαυροειδή κάτω από το καλάθι, τον αφηνιασμένο Λουκά στο «4», τους Κάρτερ, Σάκοτα και Χέρστον να μπαινοβγαίνουν στις θέσεις «2» και «3» και τον Παπαντωνίου με καθαρό μυαλό ως πόιντ γκαρντ (παρά τα δύο λάθη) και την καλή άμυνα, πήρε διαφορά μέχρι και εννέα πόντους κι αν δεν έχανε με τραυματισμό τον Κάρτερ που έπαιζε ανεπανάληπτη άμυνα στον πλέι μέικερ των Λιθουανών, θα νικούσε πιο εύκολα κι από το τελικό 80-86.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα