Νίπτει τας χείρας της για τις τηλεοπτικές άδειες η Ε.Ε.

Όσοι εκτιμούσαν ότι ο πρόσφατος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα έτρωγε… πόρτα στα ευρωπαϊκά όργανα μάλλον υπολόγιζαν χωρίς τον «πορτιέρη». Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχινά, ο οποίος επανέλαβε ότι η Κομισιόν ουδεμία κοινοτική αρμοδιότητα έχει στο θέμα της δημοπράτησης αδειών λειτουργίας τηλεόρασης στα κράτη – μέλη της.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι χώρες μπορούν να επιλέγουν το τρόπο που θα διεξάγουν τον διαγωνισμό, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έχει παραβιασθεί κάποιος κοινοτικός κανόνας.

Συγκεκριμένα ο κ. Σχινάς είπε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο Ε.Ε. για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών και πως τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και σύμφωνα με τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες της Ε.Ε.. «Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να πει ή να κάνει κάτι επ’ αυτού».

Ακόμη και για την επιστολή που έστειλε ο επίτροπος Ψηφιακής Αγοράς Γκίντερ Έτινγκερ τον Ιούλιο στις ελληνικές Αρχές ερωτήθηκε ο κ. Σχοινάς και εκείνος διευκρινίσει εκ νέου ότι εκείνη η επιστολή αφορούσε τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και όχι τις τηλεοπτικές άδειες, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι δύο διαφορετικά θέματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα