«Ναι» από Γερμανούς Πράσινους σε νέες συζητήσεις για κυβέρνηση

“Ναι” λένε οι Πράσινοι σε νέες συζητήσεις, εάν αποτύχει ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία, ρίχνοντας ωστόσο τα καρφιά τους στον Κριστιάν Λίτνερ.

«Είμαστε έτοιμοι να διεξαγάγουμε νέες συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, διότι σε αντίθεση με την ηγεσία του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (με πρόεδρο τον Κρίστιαν Λίντνερ, δεξιά στη φωτο), για εμάς έρχεται πρώτα η χώρα και μετά το κόμμα», είπε ο Τσεμ Εζντεμίρ, συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen), σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται  στην «Saarbruecker Zeitung».

Στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας εάν η πρόθεση συνεργασίας ισχύει και για την περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας των Χριστιανοδημοκρατών, το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων απάντησε:

«Ναι, εάν εξαιρέσουμε το θέμα της προστασίας του κλίματος. Με εμάς δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία χωρίς κανένα τίμημα», και πρόσθεσε πως το κόμμα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση «στην οποία η προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος δεν προωθούνται επαρκώς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα