Ναι ρε ΠΑΟΚ! Πανηγυρική πρόκριση, 2-0 τη Σλόβαν, τέλος η μιζέρια!

Ο ΠΑΟΚ είναι ζωντανός στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ βρίσκει την ηρεμία του! Παρά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα με την Κάραμπαχ για την τρίτη και την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αποτελέσματα που’ χαν ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες πρόκρισης στους «32» του θεσμού, ο «Δικέφαλος του βορρά» κατάφερε την Πέμπτη το βράδυ να περάσει στην επόμενη φάση! Μετά τη φανταστική επικράτηση στο 90’ επί της Φιορεντίνα, έκανε το καθήκον του κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς (εύκολο 2-0) και σε συνδυασμό με τη νίκη των «βιόλα» στο Αζερμπαϊτζάν, πανηγύρισαν μία μάλλον ανέλπιστη – όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα – πρόκριση! Και εις ανώτερα στον ΠΑΟΚ που με την επιτυχία του αυτή εκτοξεύει τις πιθανότητες της Ελλάδας να βελτιώσει τη θέση της στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Αυτό έλειπε ο ΠΑΟΚ να μην ξεκινήσει τον αγώνα χάνοντας μια «άχαστη» ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκεζ στο 2’, ο Κρέσπο έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Βαρέλα φάτσα με το τέρμα, αγέρωχος και ολομόναχος, κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο. Αφού οι παίκτες του Ίβιτς συνήλθαν από το σοκ, πήραν τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν αραιά και που να απειλούν, μέχρι που στο 29’ ο Μάτος έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Ροντρίγκεζ με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς να αλλάξει κάτι, με το άλλο ματς του ομίλου να μένει στο μηδέν.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τη συγκέντρωσή του, μπήκε όπως έπρεπε, δίχως σημάδια πανικού και πτώσης της απόδοσής του, όπως σε πολλά άλλα παιχνίδια φέτος. Συνέχισε, λοιπόν, να δημιουργεί φάσεις και επικίνδυνες καταστάσεις για να «τελειώσει» το ματς οριστικά στο 67’ με πλασέ του Πέλκα, μετά από σέντρα του Λέοβατς. Την ίδια ώρα, στο Αζερμπαϊτζάν έμπαιναν τρία μαζεμένα γκολ, με τη Φιορεντίνα να προηγείται, να δέχεται την ισοφάριση και να κάνει σχεδόν αμέσως το 1-2 για να σηκωθεί στο πόδι η Τούμπα, που μετά το γκολ του Πέλκα παρακολουθούσε τηλεπαθητικά το άλλο ματς του ομίλου και όχι αυτό που διεξαγόταν στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης.

Η πρόκριση στο τέλος πανηγυρίστηκε έντονα, καθώς ο ΠΑΟΚ έμεινε εντός στόχων, λίγες μέρες μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς. Η χρονιά τουλάχιστον για την ώρα είναι σωμένη, αφού η ομάδα είναι στο κόλπο τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Κύπελλο και φυσικά υπάρχει πάντα και η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (82’ Μαλεζάς), Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας (81’ Σάκχοφ), Τζάλμα, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης)

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: Ντουμπράβκα, Καραφιάτ (46’ Μπαρτλ), Κούφαλ, Ποκόρνι, Μπάρτοσακ, Μπρέιτε, Σέβτσικ, Φόλπρεχτ (80’ Κουμπίσχιν), Βουχ, Εκπάι (65’ Σικόρα), Κομλιτσένκο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα