«“Ναι” σε εκλογή Προέδρου – “Όχι” σε πρόωρες κάλπες», λέει ο Λυκούδης

Αντίθετος στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο Σπύρος Λυκούδης. Ωστόσο ο ανεξάρτητος βουλευτής εξέφρασε την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Βουλή.

«Θα ψηφίσω ‘ναι’ για τους θεσμικούς λόγους που θέλουν να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Κοινοβούλιο με μεγάλες πλειοψηφίες», τόνισε αρχικά ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ υπογράμμισε ότι ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν θέλει πρόωρες εκλογές για τη χώρα.

«Υπό αυτήν την έννοια δεν εκμεταλλεύομαι τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσω εκλογές», σχολίασε μιλώντας στον Real fm ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της κίνησης των Μεταρρυθμιστών.

Ο κ. Λυκούδης εκτίμησε ότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν είναι σίγουρη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Έχω την εντύπωση ότι το κλίμα δεν οδηγεί σε βέβαιη εκλογή Προέδρου. Αυτά τα 24ωρα είναι χαμηλό το νούμερο των βουλευτών που θα ψηφίσουν. Επομένως, δεν είναι τόσο αισιόδοξα τα πράγματα. Βέβαια, η 3η ψηφοφορία έχει άλλους αριθμούς, είναι βέβαιο, εγώ ξέρω συναδέλφους που θα ψηφίσουν παρών στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και μετά θα ψηφίσουν ‘ναι’», σημείωσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι έχει βάση η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί. Οι αγορές βρίσκονται σε απόσταση. Πάντως, θα πρέπει και όσοι εμφανίζουν αυτή την κατάσταση ως λαιμητόμο που κρέμεται πάνω από το κεφάλι των βουλευτών, για να ψηφίσουν, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι καθόλου λογικό να οδηγούνται οι Έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν με διογκωμένο τον κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας», πρόσθεσε.

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής επεσήμανε ότι δεν είναι σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ ούτε με το Ποτάμι, ωστόσο -όπως είπε- έχει ανοιχτή διάθεση και καλές σχέσεις και με τους δύο χώρους. «Δεν έχω κάνει καμία συνεννόηση πολιτικού χαρακτήρα για κάθοδο στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα