“Ναι” σε μετεκλογική συνεργασία Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Φορτσάκης

Ανοιχτό παράθυρο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Θόδωρος Φορτσάκης στην περίπτωση που αναδειχτεί πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία  ενώ δεν απέκλεισε σύμπραξη και με άλλα κόμματα όπως ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε: «Μακάρι η κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να αποφύγουμε τις εκλογές, θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει όσα λέει και χωρίς χρονοτριβή θα κάνει ως πρωθυπουργός μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, τάχθηκε ακόμη και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που γίνουν εκλογές και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, λέγοντας «αν δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ διάθεση μεταρρυθμίσεων τότε θα μπορούσε. Προσωπικά όμως δεν το πιστέυω πως είναι διατεθειμένοι για μεταρρυθμίσεις. Όμως προσωπικά συμφωνώ στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο να ήταν και άλλοι αρχηγοί των προοδευτικών ευρωπαϊκών κομμάτων. Δεν είναι ώρα για τσακωμούς το καράβι βρίσκεται κάτω από το νερό».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που δεν κλείνει ο κ. Φορτσάκης κατηγόρησε τη κυβέρνηση διότι, όπως είπε, διολισθαίνει σε νέα μέτρα πιο σκληρά με αποτέλεσμα η περίφημη διαπραγμάτευση να μην υφίσταται καν. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Γιουρογκρουπ είναι θετικά αλλά δεν προσφέρουν σε βάθος ετών παρά μόνο είκοσι μονάδες στο ΑΕΠ τα επόμενα 50 χρόνια στην ελάφρυνση του χρέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα