«”Ναι” σε συμβιβασμό, “όχι” σε νέα μέτρα»

«Είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε υπό τον όρο να μην υπάρξουν νέα μέτρα, τονίζει αξιωματούχος της κυβέρνησης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο όρος που δεν συζητά καν η κυβέρνηση είναι ό,τι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει την εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Τα μέτρα που αξιώνει το ΔΝΤ είναι πολιτικά αδιανόητα, κοινωνικά καταστροφικά και οικονομικά παράλογα»
O ίδιος αξιωματούχος ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι τα μέτρα που αξιώνει το Ταμείο είναι «πολιτικά αδιανόητα, κοινωνικά καταστροφικά και οικονομικά παράλογα». Για να προσθέσει η ίδια πηγή, «από εκεί και πέρα συζητάμε το συμβιβασμό». Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό, όσες πιέσεις και αν της ασκηθούν.

Καθώς δε, πολλές φορές στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει εξάρει την υπευθυνότητα που έχει επιδείξει η καγκελάριος Μέρκελ σε ευρωπαϊκά ζητήματα (το προσφυγικό επί παραδείγματι), η ελληνική κυβέρνηση έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι και τη φορά αυτή, το Βερολίνο θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα επιτρέψει το μπλοκάρισμα της διαδικασίας όσον αφορά στην αξιολόγηση.

Με την Ευρώπη να διανύει μια γενικότερη φάση αποσταθεροποίησης (προσφυγικό, θέματα ασφάλειας, οικονομικά ζητήματα) σε μια εκλογική μάλιστα, χρονιά (το 2017) για τις σημαντικότερες χώρες της ηπείρου μας, το εύλογο είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα επιθυμεί την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, κατά τρόπο τεχνητό μάλιστα, εκτιμούν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα