«Ναι στα γήπεδα, όχι σε νέους κορμοράνους»

«Στις εκλογές του 2012 θυμάμαι πάλι τη συζήτηση που είχε ανοίξει για τα γήπεδα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, μία γνώριμη συζήτηση που ανοίγει σε κάθε εκλογές όταν οι υποψήφιοι εκθέτουν τις θέσεις τους για μία σειρά κοινωνικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων ξεχωριστή θέση λόγω δημοτικότητας έχει το ποδόσφαιρο. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν να αλιεύσουν ψήφους από ένα ευρύ φάσμα οπαδών, υποκριτικά και ψηφοθηρικά.

»Έτσι, είδαμε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, να συναντιέται με παλαιμάχους της ΑΕΚ και να ισχυρίζεται ότι το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα και με όρους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για μία ακόμη υποκριτική θέση του κ. Τσίπρα, καθώς ξεχνά τη στάση των συντρόφων του στο θέμα που έχουν εναντιωθεί στην κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως είχαν κάνει άλλωστε και στην περίπτωση του project της “Διπλής Ανάπλασης” στον Βοτανικό για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τότε είχαν ανακαλύψει κορμοράνους, τώρα είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλύψουν ακόμη και “Φλαμίγκο” στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Παράλληλα, δεν καταλαβαίνω για ακόμη μία φορά γιατί δαιμονοποιείται η επιχειρηματική δράση και τα επενδυτικά κεφάλαια. Δηλαδή, πώς θα βρεθούν χρήματα για νέα γήπεδα και πώς θα συντηρηθούν οικονομικά οι ομάδες;

»Τότε, πάντως, για να “σώσουμε τον Κορμοράνο” καταστρέψαμε τη Διπλή Ανάπλαση της Αλεξάνδρας και του Βοτανικού και διακινδυνεύσαμε το θέμα της ομάδας του Παναθηναϊκού που δεν έχει σύγχρονο γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του. Παράλληλα, έκλεισε και μία εταιρεία, ενώ παρά πολλοί άνθρωποι εργαζόμενοι, εργάτες και εργολάβοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά σε μία περιοχή, όπως ο Βοτανικός, που μέχρι σήμερα δεν έχει δει καμία αναβάθμιση.

»Τώρα η Νέα Φιλαδέλφεια κινδυνεύει να γίνει νέος Βοτανικός, καθώς τα σχέδια της κατασκευής της Αγιάς Σοφιάς κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Στην παρουσίαση μάλιστα του νέου γηπέδου που παρευρέθηκα τα σχέδια του γηπέδου που είδα ήταν εντυπωσιακά δίνοντας μεγάλη σημασία στο περιβάλλον, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

»Αυτή τη φορά, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει δείγμα της διακυβέρνησης του και μπορεί να κριθεί. Διότι τι έκανε η κα Δούρου μόλις ανέλαβε νέος περιφερειάρχης. Φυσικά, επεδίωξε να ακυρώσει τα δύο μεγάλα έργα που αφορούσαν τις υποδομές των δύο ιστορικών ομάδων της Αθήνας. Στάθηκε απέναντι στο έργο ανάπλασης της Λεωφόρου, που θα εκσυγχρόνιζε το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και θα έδινε μία προσωρινή λύση και έπειτα εναντιώθηκε στη χρηματοδότηση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

»Καλώς ή κακώς χρήματα που υπήρχαν την περασμένη δεκαετία για κατασκευή μεγάλων γηπέδων με εμπορική αξιοποίηση δεν υπάρχουν. Βιώνουμε άλλη περίοδο που τα οικονομικά της χώρας έχουν αλλάξει και προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε. Οι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία βασική πηγή χρηματοδότησης για τέτοιες επενδύσεις και οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα είναι μία ενδεδειγμένη λύση. Η κατασκευή δύο σύγχρονων γηπέδων για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ θα τονώσει τον κατασκευαστικό κλάδο στην Αττική που έχει πληγεί, ενώ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, που ιδίως αυτή την περίοδο είναι πολυπόθητες. Ας μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Χρειάζεται να μιλήσουμε με αλήθεια για τον αν η Αθήνα πρέπει να έχει σύγχρονα γήπεδα και αθλητικές υποδομές, όπως αξίζουν στις ιστορικές της ομάδες. Εγώ λέω ξεκάθαρα: Ναι στα γήπεδα, όχι σε νέους κορμοράνους…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα