Ναι στα «εν δήμω», όχι στα «εν οίκω»

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στο προηγούμενο φύλλο της έντυπης έκδοσής της η «Α» είχε αναφερθεί στην πρόθεση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, να αναρτώνται τα «πόθεν έσχες» των δικαστών στο site της Βουλής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις επί της ουσίας αντιδράσεις των λειτουργών της Θέμιδας στη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων τους.

Όπως προκύπτει από σημερινά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, ο κ. Βούτσης επιμένει να υποστηρίζει στη θέση του περί δημοσιοποίησης των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συνεδρίασης ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2016, χαρακτήρισε κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα τη διαφάνεια και την ανάρτηση των δηλώσεων των 300 του Κοινοβουλίου και συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρχει ισότητα στην αντιμετώπιση των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».

Αφορμή για το σχόλιο του κ. Βούτση ήταν η επιστολή που απηύθυναν 6 δικαστικές ενώσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την οποία ζητούν να μην ισχύσει για εκείνους το μέτρο της δημοσιοποίησης των δηλώσεων της περιουσιακής τους κατάστασης.

Σημειώνεται ότι επί του προκειμένου, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πως η πρότασή του αυτή για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των δικαστών, δεν αφορά σε καμία περίπτωση στους Πρωτοδίκες.

Όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η «Α», οι δικαστικοί ενίστανται όχι για «τα εν δήμω», αλλά για τα «εν οίκω» του ζητήματος. Σε τι μεταφράζεται αυτό; Ότι συμφωνούν και με το παραπάνω με τις διαδικασίες διαφάνειας και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων τους, αλλά αντιθέτως ενίστανται με τυχόν δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (π.χ. οικογενειακή κατάσταση, διεύθυνση κατοικίας κ.ά. στοιχεία) τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλους κινδύνους στην ασφάλεια τη δική τους και των οικογενειών τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα