«Ναι» στη θανατική ποινή λέει το 60% των Αμερικανών πολιτών

Υπέρ της θανατικής ποινής για τους δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί τάσσεται το 60% των Αμερικανών πολιτών, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 1972, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup.

Το 1990 το ποσοστό αυτό είχε φτάσει το 80%, αναφέρει η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα. «Από το 2000 και έπειτα πολλοί ήταν οι άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και ύστερα είχε αποδειχτεί ότι ήταν αθώοι. Πιθανώς αυτός είναι ένας από τους λόγους που λιγότεροι Αμερικανοί πλέον είναι υπέρ της θανατικής ποινής», ανακοίνωσε η Gallup. Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 2006 έξι πολιτείες έχουν καταργήσει οριστικά τους νόμους περί θανατικής ποινής.

Το 81% των Ρεπουμπλικάνων, το 47% των Δημοκρατικών και το 60% των Ανεξάρτητων τάσσονται υπέρ της θανατικής ποινής, αναφέρεται στην έρευνα. Η μεγαλύτερη μείωση φαίνεται πως βρίσκεται μεταξύ των Δημοκρατικών, εκ των οποίων το 1994, το 75% ήταν υπέρ. Η εταιρεία διαθέτει αρχεία με τις απόψεις των Αμερικανών σχετικά με τη θανατική ποινή από το 1936. Το Νοέμβριο του 1972 το 57% είχαν ταχθεί υπέρ.

Η Gallup διεξήγαγε την έρευνά της μέσω τηλεφώνου σε 1.028 τυχαίους ανθρώπους και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε, το περιθώριο λάθους είναι συν πλην 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα