«Ναι στο γήπεδο, όχι παρέμβαση στο Άλσος»

Τη θέση που έχει εκφράσει τόσο καιρό για το γήπεδο της ΑΕΚ επανέλαβε ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ» τόνισε ότι είναι θετικός στο χτίσιμο του γηπέδου χωρίς όμως να γίνεται καμία παρέμβαση στο Άλσος, προσθέτοντας ότι πράγματι θα υπάρξουν οφέλη από το χτίσιμο της «Αγιάς Σοφιάς».

Έχοντας πλέον ασφαλέστερη ενημέρωση, μπορείτε να μας πείτε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σχετικά; Θα υπάρξει συνάντηση; Υπάρχει κάποια πρόταση από την πλευρά του Δήμου;

Ο πρώτος σταθμός που υπάρχει μπροστά μας είναι η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου κατά των άρθρων 42 και 43 του ΡΣΑ στο ΣτΕ, όπου εκεί θα κριθεί η συνταγματικότητα ή μη των επίμαχων άρθρων που αφορούν και στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας και τον αποχαρακτηρισμό 6 στρ. δασικής έκτασης για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Εμείς ευελπιστούμε ότι μέχρι τότε θα είμαστε σε θέση να τεκμηριώσουμε τη θέση μας ότι μπορεί και το άλσος να παραμείνει ακέραιο και να χτιστεί ευρωπαϊκών προδιαγραφών γήπεδο για την ΑΕΚ και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιστεύετε ότι είναι εμπόδιο η προσφυγή σας κατά του ρυθμιστικού σχεδίου για την κατασκευή του γηπέδου ή όχι;

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην κατασκευή του γηπέδου, κατά τη γνώμη μου, είναι το συγκεκριμένο σχέδιο και ο νόμος του Ρυθμιστικού που αφαιρεί δασική έκταση από το άλσος. Και αυτό γιατί οι ιθύνοντες της ΑΕΚ γνωρίζουν πολύ καλά πως αντίστοιχες παρεμβάσεις και στο παρελθόν κρίθηκαν αντισυνταγματικές, επομένως από την αρχή το σχέδιο αυτό ενείχε έναν τεράστιο κίνδυνο. Πέραν τούτου όμως, η πλευρά της ΑΕΚ, ανεξαρτήτως της προσφυγής του Δήμου, που κατατέθηκε τον Γενάρη του 2015, θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά βήματα προς την κατεύθυνση της ανέγερσης του νέου γηπέδου.

Πιστεύετε ότι υπάρχει όφελος ή όχι για την πόλη με τη δημιουργία γηπέδου;

Η έδρα της ΑΕΚ είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια και το γήπεδο της πρέπει και μπορεί να γίνει εδώ, αφού η ιστορία της πόλης μας είναι η ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού, όπως και της ΑΕΚ. Η πόλη θα έχει οφέλη, όπως και οι επιβαρύνσεις, από μία τόσο μεγάλη πολεοδομική παρέμβαση. Το ζήτημα για εμάς είναι να διασφαλίσουμε τα οφέλη και να περιορίσουμε τις ζημιές προς όφελος των δημοτών μας.

Υπάρχει μια πολεμική συμπεριφορά κάποιων οπαδών της ΑΕΚ προς το πρόσωπό σας. Πιστεύετε ότι είναι υποκινούμενη ή είναι αυθόρμητη;

Δυστυχώς ο φανατισμός και ο χουλιγκανισμός, ανεξαρτήτως ομάδας, τείνει να γίνει στις μέρες μας συνώνυμου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με ολέθριες συνέπειες τόσο για τον αθλητισμό, όσο και για πολλούς νέους ανθρώπους. Οι οπαδοί κάθε ομάδας, όπως και της ΑΕΚ, είναι λογικό να αγαπούν την ομάδα τους και να θέλουν το καλό της. Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο να προσπαθούν δια της βίας και των απειλών να επιβάλλουν τα θέλω τους. Το πιο οδυνηρό είναι ότι στη χώρα μας το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εδώ και πολλά χρόνια, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης μεγαλοπαραγόντων της οικονομικής ζωής, που αξιοποιούν την αγάπη των οπαδών και τους χειραγωγούν, κυρίως μέσα από αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελή δικά τους συμφέροντα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ, παρά τις επικίνδυνες αντιδράσεις μίας μικρής μειοψηφίας, ακόμη και όταν διαφωνεί με τις θέσεις μας το κάνει με αποκλειστικό κριτήριο την αγάπη για την ΑΕΚ και είναι ανοιχτή στο διάλογο.

Βλέπουμε περιπολικά έξω από το δημαρχείο και συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων παρουσία αστυνομίας. Φοβάστε για την ασφάλειά σας;

Ύστερα από μία ιδιότυπη πολιορκία της πόλης και των δημοτικών συμβουλίων για μήνες, που είχαν συνέπεια τον τραυματισμό αρκετών πολιτών, είναι λογικό να υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Για το αν απειλείται η ασφάλεια μου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αρκεί να ρίξετε μια ματιά σε site θερμόαιμων οπαδών που με εμφανίζουν μέχρι και σε μνήμα, προτρέποντας ανοιχτά σε επιθέσεις εναντίον μας!!! Θεωρούμε παρόλα αυτά ότι η λύση στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από διάλογο και όχι μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα, που και οι δύο πλευρές θα είναι χαμένες.

Ένα φίλαθλος της ΑΕΚ ρωτάει. Τελικά ο Δήμαρχος θέλει να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Το έχω πει και θα το ξαναπώ κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά. Θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλουμε αυτό να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για το καλό της πόλης μας. Γι’ αυτό, και παρά τις αντιξοότητες, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το κάθε τι δυνατόν προκειμένου και νέο γήπεδο να γίνει και το άλσος μας να παραμείνει ακέραιο και αναβαθμισμένο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα