“Ναι” της κυβέρνησης στο αίτημα της Ν.Δ. για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

“Ναι” λέει η κυβέρνηση στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης στο Λουξεμβούργο. Αυτό έγινε γνωστό από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο με συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουν γίνει τόσα πολλά που θα γίνει σαφές σε όλους ότι τον Αύγουστο του 2018 «θα έχουμε βγει από τα μνημόνια».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση όταν απέρριπτε αιτήματα της αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε το αίτημα, αυτά τα έκαναν εκείνοι».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμό, τα διέψευσε τονίζοντας πως κατά την εκτίμησή του δεν υφίσταται λόγος και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

“Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών”

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τις χαρακτήρισε πολιτική απρέπεια αποδίδοντάς τη σε προσπάθεια να εξάγει πολιτική κρίση.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά».

Σχετικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να συνεδριάσει το δ.σ. της ανεξάρτητης ΕΚΤ και να αποφασίσει τι θα κάνει με τα ελληνικά ομόλογα.

«Δεκάδες αναλυτές λένε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνουν αποδεκτά. Ας μην σπεκουλάρουμε και ας μην κάνουμε προπαγάνδα ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τα ομόλογα» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα