Ναι, υπό προϋποθέσεις!

Όταν η ΑΕΚ αποκτούσε τις προηγούμενες σεζόν ποδοσφαιριστές όπως ο Βάργκας, ο Μπαρμπόσα, ο Σιμόες, ο Γιόχανσον, ο Γκάλο δεν το έκανε για να στηριχθεί πάνω τους για την επόμενη δεκαετία, μα για να «τουρμπάρουν» αγωνιστικά την ομάδα, αλλά και για να πουληθούν – κάποιοι από αυτούς – στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να βγει κέρδος.

Ο Ροντρίγκο Γκάλο, λοιπόν, ανήκει σε αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών. Τα έβγαλε άραγε τα λεφτά του; Ένα Κύπελλο το πήρε, πάντως και σίγουρα δεν ήταν ο παίκτης που στέρησε από την ομάδα την πρόκριση από τη Σεντ Ετιέν. Του ζητούμενο είναι να ζυγίσει η διοίκηση την παρουσία του στην Ένωση και να κρίνει αν πρέπει ή δεν πρέπει να πουληθεί.

Η αλήθεια είναι πως ο Γκάλο τα πήγε καλά πέρσι, ήταν το μπακ με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά, κατά γενική ομολογία επειδή τον φρέναρε η τακτική του Κετσπάγια, αλλά εδώ και κάποια παιχνίδια είναι ανεβασμένος. Πόσο θα επηρεάσει την ΑΕΚ πιθανή αποχώρησή του; Τα δεδομένα είναι τα εξής: Πρώτον, η ΑΕΚ έχει Μπακάκη και εν δυνάμει τον Βασιλαντωνόπουλο, δύο Έλληνες σε καλή ηλικία. Άρα τα λεφτά που θα πάρει για τον Γκάλο μπορεί να τα διαθέσει αλλού. Δεύτερον, το συμβόλαιό του λήγει σε 1,5 χρόνο κάτι που σημαίνει πως μπορεί να διεκδικήσει αρκετά λεφτά. Και τρίτον, το ενδιαφέρον έχει προκύψει από μία ομάδα της Μπουντσελίγκα που τα τελευταία χρόνια έπαψε να είναι ασανσέρ μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας και ψάχνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άρα, δεν μπορεί να προσφέρει ψίχουλα αν θέλει τον Βραζιλιάνο.

Το τέταρτο δεδομένο ακούει στο όνομα Ζοζέ Μοράις. Αν ο Πορτογάλος πάει στη διοίκηση και τους πει πως ο Γκάλο είναι αναντικατάστατος, παικταράς, τον πιστεύει, τον θέλει για πάντα κ.τ.λ. αλλάζει το πράγμα. Αν, βέβαια, οι Γερμανοί προσφέρουν δύο εκατομμύρια, τότε πάλι θα αλλάξει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα