«Να αναδείξουμε τους μικρούς!»

Ο Πάουλο Μπέντο μιλώντας στην τηλεόραση της NOVA στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν από τα παιχνίδια, έκανε ένα μίνι απολογισμό της θητείας του, σχολιάζοντας κυρίως αυτό που γίνεται φέτος με την ανάδειξη τόσων Ελλήνων από τις ακαδημίες του συλλόγου.

«Στην ομάδα μας υπάρχουν αρκετά παιδιά τα οποία έχουν μεγαλώσει ποδοσφαιρικά μέσα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν δείξει μία τεράστια θέληση και διάθεση να μάθουν και να βελτιωθούν. Έχουν δείξει μία πάρα πολύ σωστή συμπεριφορά. Έχουν δείξει πολύ μεγάλη βελτίωση και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από ότι μας παρουσιάζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις μικρών παιδιών τα οποία τα βλέπουμε για πρώτη φορά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους του και να είναι πετυχημένοι. Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που έχουν δείξει φέτος πολύ μεγάλη βελτίωση, όπως για παράδειγμα ο Φορτούνης. Είναι ένας παίκτης που από τη στιγμή που ήρθαμε έως τώρα έχουμε δει πολύ μεγάλη εξέλιξη από την πλευρά του και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά που κάνει και από τη συμπεριφορά του.

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπου χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσαρμοστούν και να καταλάβουν αυτό που θέλουμε, για να αφομοιώσουν τις ιδέες μας. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να ενώσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές, είτε πρόκειται για τους Έλληνες είτε για τους ξένους. Να τους ενώσουμε και να τους έχουμε όλους μαζί ώστε να δουλεύουν προς την κατεύθυνση που θέλουμε και να οδηγηθούμε στην επιτυχία. Δουλεύουμε καθημερινά μαζί τους. Τους δείχνουμε το δρόμο που θεωρούμε σωστό. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν παίζει ρόλο μόνο το ατομικό ταλέντο που μπορεί να έχει κάθε παίκτης. Οφείλει αυτό το ταλέντο να το δείξει μέσα στην ομάδα. Πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί σαν σύνολο. Πρέπει να συνεργαζόμαστε καλά. Και μέχρι στιγμής αυτό που έχω δει από τους Έλληνες παίκτες είναι η μεγάλη διάθεσή τους για πρόοδο και εξέλιξη προς την επιτυχία».

Ένας προπονητής έχει πάντα την υποχρέωση να κερδίζει τους στόχους του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή ο στόχος του συλλόγου είναι να κερδίσει τους εγχώριους τίτλους και στη συνέχεια να φέρει όσο καλύτερα αποτελέσματα μπορεί γενικότερα. Εκτός από τους τίτλους, ένας προπονητής έχει την υποχρέωση να ξέρει πώς να το κάνει αυτό. Πρέπει να ξέρει πώς να προπονήσει την ομάδα, πώς να την παρουσιάσει στα παιχνίδια. Να ξέρει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τη διαχειριστεί για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς ο σύλλογος.

Εκτός από αυτό, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει ένας προπονητής να κατανοήσει τη φιλοσοφία του συλλόγου. Είμαστε σε ένα σύλλογο που έχει τη φιλοσοφία να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες. Έχουμε μία άψογη συνεργασία με τον προπονητή και τον διευθυντή της ομάδας νέων. Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα παιδιά αυτά και για αγωνιστικούς σκοπούς, αλλά και για οικονομικούς. Είναι ένα από τα πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε, φυσικά πάντα σε συνδυασμό με την κατάκτηση των στόχων που έχει η ομάδα δεν είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν από μόνα τους στην επίτευξη των στόχων. Ούτε είναι αρκετό να χρησιμοποιήσουμε μόνο αυτά τα παιδιά για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τους στόχους μας. Γιατί πάντα χρειάζονται και πιο έμπειροι παίκτες»

 

Ο στόχος μας είναι να έχουμε έναν τέλειο συνδυασμό αυτών των δύο πραγμάτων. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ένας πιο μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ πιο δύσκολο να δουλέψεις με ένα μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών για να πετύχεις και τους στόχους σου, βρίσκοντας χώρο και για τα νέα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε αυτά, Δουλεύουμε καθημερινά για το σκοπό αυτό. Χάρη στη στήριξη που έχουμε από την πλευρά της Ακαδημίας, φαίνεται ότι δουλεύει πολύ καλά έως τώρα. Έχουμε δει πως υπάρχει θέληση και καλή αγωνιστική συμπεριφορά των παιδιών αυτών. Έχουμε δείξει ότι όλα δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό είναι που θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα