«Να ανεβάσουμε τον Ολυμπιακό ακόμη πιο ψηλά»

Τη δουλειά που γίνεται με γνώμονα το μέλλον και το επίπεδο που αλλάζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, επεσήμανε με δηλώσεις του ο διεθνής αμυντικός των «ερυθρόλευκων», Αβραάμ Παπαδόπουλος…

«Νομίζω πως έχει ανέβει επίπεδο η ομάδα. Ο Ολυμπιακός δείχνει, κάθε χρονιά που περνάει, ότι κάνει βήματα προς τα εμπρός. Μεθοδικά, με πολλή και σκληρή δουλειά και, το κυριότερο, χωρίς μεγάλες υποσχέσεις. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός, αλλά ξέρει την πραγματικότητα και αναγνωρίζει ότι η διοίκηση κάνει μία τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Από την εικόνα της ομάδας στην Ευρώπη μέχρι το τελευταίο τμήμα στην Ακαδημία. Η δουλειά που γίνεται έχει γνώμονα το μέλλον και αυτό που είπε ο κ. Μαρινάκης μετά το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Θεωρώ ότι είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και δουλεύοντας να προσπαθούμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά.

Νομίζω πως μεγάλη σημασία έχει η ιστορική συμφωνία με τη UNICEF. Είναι σταθμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό μας. Είναι τεράστιο πράγμα το να είμαστε εμπράκτως δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη. Είμαστε όλοι άνθρωποι και κατανοούμε πόσο σπουδαίο είναι το να μπορείς να προσφέρεις. Μας αρέσει να προσφέρουμε και δεν το κάνουμε επειδή πρέπει».

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε για το πρωτάθλημα και την κατάκτηση του 41ου τίτλου, αλλά και τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ…

«Ο 41ος τίτλος του πρωταθλητή σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Σιγά-σιγά αρχίζει να ράβεται το πέμπτο αστέρι, όπως λέμε. Και αυτό μετράει πολύ, γιατί οι νέες γενιές θα μεγαλώνουν με έναν Ολυμπιακό νικητή, με έναν Ολυμπιακό που πηγαίνει μπροστά και σχεδιάζει για το μέλλον! Ιδιαίτερη σημασία έχει, νομίζω, και η εφετινή μας παρουσία στο Champions League. Δείξαμε ότι είμαστε μία σοβαρή ομάδα, ικανή να παίρνει τα αποτελέσματα που επιθυμεί όχι μόνο χτίζοντας… τείχος μπροστά στο τέρμα της. Η φιλοσοφία που πασχίζουμε καθημερινά να έχουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το δικό του παιχνίδι και να προσπαθεί να είναι δημιουργικός και όχι καταστροφικός.

Μα ενδιαφέρει μόνο η πρόκριση στο κύπελλο. Τι άλλο να σκεφτώ; Θέλουμε να κάνουμε το προτελευταίο βήμα, να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε ακόμη έναν τίτλο. Έχουμε κάνει ήδη την πρώτη κίνηση, νικώντας τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Έχουμε έναν ακόμη αγώνα μπροστά μας, στην Τούμπα. Δεν θέλουμε να πάμε απλά για να προκριθούμε. Θέλουμε να νικήσουμε. Είναι, όπως είπα νωρίτερα, στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού το να διεκδικεί, σε όλα τα ματς που δίνει, τη νίκη. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα