“Να αποφύγει η Ευρώπη τη διάσπαση”

Κάλεσμα στην Ευρώπη να αποφύγει τη διάσπαση απηύθυνε η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, κατά την ολιγοήμερη επίσκεψή της στη Γερμανία.

Σε δείπνο που είχε την Τετάρτη στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Μεγάλη Βρετανία».

Την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Γερμανία, η βασίλισσα είπε πως η ίδια και ο κ. Γκάουκ είχαν δει την Ευρώπη στα καλύτερα και στα χειρότερά της, καταλήγοντας στο ότι «πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του μεταπολεμικού κόσμου».

Παράλληλα τόνισε πως «Ξέρουμε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη και ότι χρειάζεται να φροντίσουμε να την αποφύγουμε και στα δυτικά και στα ανατολικά της ηπείρου μας. Αυτό αποτελεί μια κοινή προσπάθεια».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπως και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν παρόντες στο δείπνο στην επίσημη κατοικία του, το Schloss Bellevue.

Ο Γκάουκ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Γερμανία θα υποστηρίξει τον διάλογο της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε., «διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τμήμα της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα