«Να βοηθήσουμε τον Ρανιέρι»!

Ως είθισται, οι… εισαγγελείς και οι… δικαστές έπιασαν δουλειά στην Ελλάδα, αμέσως μετά από μία σημαντική ήττα της Εθνικής ομάδας. Άπαντες έχουν άποψη για το ποιος ευθύνεται, ή ποιος φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο. Και όμως, υπάρχει η διαφορετική άποψη και την εξέφρασε ο Φάνης Γκέκας!

Αν και έμεινε εκτός αποστολής, ο διεθνής επιθετικός στήριξε τον Κλαούντιο Ρανιέρι και μίλησε με αμιγώς ποδοσφαιρικό τρόπο, όπως μόνο όσοι έχουν «φάει με το κουτάλι» το άθλημα, μπορούν. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. Μία σπουδαία γενιά ποδοσφαιριστών αποσύρθηκε και μία νέα πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα, με έναν καινούργιο «καπετάνιο» στο τιμόνι της. Απαιτείται χρόνος, ενδεχομένως και κάποια αποτυχία, ώστε η εμπειρία του λάθους να αποφέρει τις μελλοντικές διακρίσεις.

Ο Φάνης Γκέκας δεν έβγαλε καμία κακία, στήριξε τον Ρανιέρι και κάλεσε τους πάντες να μείνουν ενωμένοι και να δουλέψουν για το κοινό καλό και στόχο. Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι, αυτό με την Βόρειο Ιρλανδία. Μείναμε πίσω βαθμολογικά και αυτό είναι το σημαντικό για την Εθνική. Πρέπει, πάντως, να δώσουμε χρόνο στην ομάδα, είναι σε μεταβατική περίοδο, οι παίκτες είναι νέοι και δεν μπορούμε να ρίξουμε τα βάρη σε αυτούς. Δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίνε οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Χρειάζεται χρόνος, ίσως και να χρειαστεί να πάμε μία διοργάνωση πίσω.

Η αγωνιστική ταυτότητα φαίνεται ότι έχει χαθεί, όντως. Αυτό που υπήρχε μέχρι το Μουντιάλ. Όμως μπορεί να διορθωθεί. Η φανέλα της Εθνικής είναι βαριά, είναι δύσκολο για τους νέους παίκτες. Οι Έλληνες δεν έχουν υπομονή και θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Για τα τελευταία αποτελέσματα ευθύνονται όλοι, όχι μόνο ο Ρανιέρι το βάρος. Εδώ και δέκα χρόνια όλοι φωνάζουμε για ανανέωση, ξαναλέω ίσως χρειαστεί να πάει και μία διοργάνωση στράφι για να φτιαχτεί μία νέα ομάδα. Ο Ρανιέρι είναι καινούργιος, πρέπει να τον βοηθήσουμε να βρει τα πατήματά του. Δεν έχει σημασία ποιος είναι προπονητής, σημασία έχει η Εθνική ομάδα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι αυτή τη στιγμή και από εδώ και πέρα να ανασυγκροτηθούμε. Πρέπει να βρούμε την ποδοσφαιρική μας ταυτότητα. Έγινε γρήγορα η αλλαγή από την μία εποχή στην άλλη και δεν μπορεί αυτοί να είναι κακοί παίκτες, απλώς είναι νέοι. Πρέπει να δώσουμε πολύ χρόνο.

Αν ήμασταν σε άλλη περίοδο που έπαιζε η Εθνική 4-4-2 μπορεί να ταίριαζε. Είναι εξελίξιμοι παίκτες, τόσο ο Μήτρογλου, όσο και ο Αθανασιάδης, αλλά ίσως να μην ταίριαζε αυτό το σύστημα αυτή την περίοδο. Όλη η ομάδα έχασε, αυτό πρέπει να το σημειώσουμε. Το ότι δεν συμπεριλήφθηκα στην αποστολή είναι θέμα προπονητή. Προσωπικά θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου και όποτε με χρειαστεί, εγώ θα είμαι εδώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα