Να γιατί απέτυχε ο Ρανιέρι στον πάγκο της Ελλάδας

Τους λόγους που απέτυχε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ανέλυσε ο Ιταλός τεχνικός Κλαούντιο Ρανιέρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere Dello Sport.

Ο έμπειρος προπονητής, που διαπρέπει στην τεχνική ηγεσία της Λέστερ, διεκδικώντας την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, επισημαίνοντας δύο στοιχεία. Πρώτον, ότι έπρεπε να βγάλει την επόμενη γενιά παικτών και δεύτερον, ότι είχε ελάχιστες ημέρες τους παίκτες στη διάθεσή του.

Πιο αναλυτικά όσα είπε στην ιταλική εφημερίδα:

«Το ποδόσφαιρο αντανακλά την κοινωνία και η Ελλάδα έζησε και ζει δύσκολες στιγμές. Από ποδοσφαιρική άποψη η εθνική Ελλάδας τα είχε πάει πολύ καλά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εκείνη την περίοδο όμως έπρεπε να γίνει το πέρασμα στην επόμενη γενιά, συμβαίνει. Έχει συμβεί και στην Ιταλία. Εγώ έψαχνα νέα ταλέντα αλλά δεν ήταν εύκολο. Ξέρετε πόσες ημέρες συνολικά, για τέσσερις αγώνες, είχα στη διάθεσή μου τους παίκτες; Δώδεκα. Δεν κατάφερα ποτέ να κάνω ένα φιλικό για να βρω την ισορροπία μεταξύ της εθνικής ομάδας και των συλλόγων, κάτι που ήταν πρόβλημα και για τον Αντόνιο Κόντε. Εγώ πρέπει να ζω με τα παιδιά, πρέπει να τους προπονώ όλη την ημέρα, πρέπει να τους κατανοώ, να μοιράζομαι τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, να τους βοηθάω να γίνουν καλοί παίκτες και σωστά άτομα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα