Να γιατί ο Παναθηναϊκός παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου

Η κριτική είναι χρήσιμη σε μία ομάδα, προκειμένου να βελτιώνεται και να προχωρά. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα… λάθος!

Παρ’ ότι ομολογουμένως η ομάδα δεν βρίσκεται στο επίπεδο που προϋποθέτει το βάρος της φανέλας της, παραμένει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, μένοντας σε απόσταση… βολής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Χωρίς τον Μίκαελ Εσιέν, αλλά και τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος διανύει περίοδο αφλογιστίας, καθώς δεν έχει σκοράρει από τον… Αύγουστο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου, αξιοποιώντας όλες τις γραμμές τους.

Ο πλουραλισμός που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο σκοράρισμα είναι άκρως εντυπωσιακός, αλλά και… αναγκαίος, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί εντός του τελευταίου στόχου που έχει θέσει για την τρέχουσα περίοδο. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει πάρει λύσεις στο σκοράρισμα από εννιά παίκτες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν σκοράρουν μόνο οι επιθετικοί, αλλά και οι μέσοι, αλλά και οι αμυντικοί. Το γεγονός αυτό, θα πρέπει να πιστωθεί στα θετικά του τεχνικού τιμ. Πιο συγκεκριμένα οι σκόρερ του φετινού Παναθηναϊκού είναι οι:

Νίκος Καρέλης: 5 γκολ, σε 11 ματς

Μάρκους Μπέργκ: 4 γκολ, 11 ματς

Μλάντεν Πέτριτς: 2 γκολ σε 7 ματς

Αμπντούλ Ατζαγκούν 2 γκολ, σε 6 ματς

Μεχντί Αμπέντ: 1 γκολ, σε 6 ματς

Στάθης Ταυλαρίδης: 1 γκολ, σε 11 ματς

Βίκτορ Κλωναρίδης: 1 γκολ, σε 2 ματς

Νάνο: 1 γκολ, σε 9 ματς

Ράσμους Τελάντερ: 1 γκολ, σε 4 ματς

Το πρόβλημα, όπως αποτυπώνεται στη στατιστική, δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα. Και δη η αμυντική λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Η απόκτηση του Εσιέν ακριβώς αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούσε. Ο Γκανέζος παραμένει… ανενεργός, η ομάδα δεν έχει βρει λύσεις και το αποτέλεσμα είναι ο διπλός αποκλεισμός από την Ευρώπη και άνευ… λόγου και… αιτίας ήττες, όπως αυτή η κόντρα στον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα