«Να διαφυλαχτεί η σταθερότητα στη χώρα»

 «Χρειάζεται σταθερότητα η χώρα». Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον real fm με αφορμή την κρίση μέσα στο ΠΑΣΟΚ και την εσωκομματική κόντρα που διαφαίνεται στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ακόμη τις εξελίξεις στο Eurogroup, το δημοσίευμα του Bloomberg και τις αλλαγές στις δημοτικές εκλογές.

Ερωτώμενος αρχικά για την εσωκομματική κόντρα που διαφαίνεται στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον πρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Μιχελάκης σχολίασε: «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των τελευταίων δύο ετών. Αν αυτό το πράγμα δεν το διαφυλάξουμε ναι, τα πράγματα είναι δύσκολα για την πατρίδα. Πιστεύω ότι μέσα στη βουλή, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πιστεύουν στη σταθερότητα, και θα στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό» και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν στη βουλή, μπορούν να βγάλουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλοι πρέπει να έχουμε τον κοινό στόχο και ας τσακωνόμαστε για την διαδρομή».

«Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα, πριν από τις προβλέψεις»

«Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα», σχολίασε για το Eurogroup και συνέχισε: «Δεν έχει αμφισβητήσει κανένας ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και ότι αυτή τη στιγμή τα οικονομικά στοιχεία είναι πέρα από τις προβλέψεις».

«Ο Μπαρόζο είπε για την πρόοδο που έχει πετύχει η Ελλάδα. Το δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα, πριν από τις προβλέψεις», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη στον κατάλογο του ΟΟΣΑ για τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει κάνει. Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι πάρα πολλές. Δεν λέμε όμως ότι τελειώσαμε. Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Η δουλειά θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμα. Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, είναι η εφαρμογή τους», συνέχισε ο κ. Μιχελάκης.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν για να μην έχουμε ανάγκη την χρηματοδοτική βοήθεια»

Όπως τόνισε, «οι προθέσεις του καθενός πρέπει να είναι αδιάφορες σε σχέση με τον στόχο που έχουμε εμείς για την πατρίδα μας. Έχουμε έναν προϋπολογισμό που δεν έχει την έγκριση της τρόικας. Από τον Νοέμβριο είμαστε σε μια διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αυτό το πράγμα θα συνεχιστεί. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν για να μην έχουμε ανάγκη την χρηματοδοτική βοήθεια και να βγούμε στις αγορές». «Η προσπάθειά μας πρέπει να κατατείνει στο να αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Η κρίση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη. Το μέγεθος των προβλημάτων είναι μεγάλο. Θέλει προσπάθεια. Δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Έχουνε γίνει λάθη, έχουμε καθυστερήσει πράγματα. Να δούμε όμως και όλα αυτά που έχουμε κάνει».

Τι είπε για τα Ζάππεια

Αναφερόμενος στα Ζάππεια, ξεκαθάρισε: «Αν απλώς βγαίνουμε και λέμε τι θετικό έχουμε κάνει είναι λάθος από τη μεριά μας. Πρέπει να δούμε όλα αυτά που δεν έχουμε κάνει. Τα Ζάππεια θα πρέπει να τα δούμε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα οποία κουβεντιάζονταν».

«Στις δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε κάποιες άλλες αλλαγές. Έχουμε θέσει από τον Σεπτέμβρη το ζήτημα, να σπάσουν κάποιοι καλλικρατικοί δήμοι. Είναι λάθος κάθε νησί να θεωρείται δήμος», σχολίασε μεταξύ άλλων για τις δημοτικές εκλογές.

«Ο  κ. Καμίνης πρέπει να πάψει να «μνημονεύει με ξένα κόλλυβα»

Στο μεταξύ, με σχόλιό του στο Twitter ο Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη με αφορμή αυτή τη φορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εξάλλου, ο κ. Μιχελάκης έχει εκφράσει πολλάκις και δημόσια την άποψή του για τον κ. Καμίνη. Ο υπουργός Εσωτερικών έγραψε λοιπόν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:  Ο κ. Καμίνης πρέπει να πάψει να «μνημονεύει με ξένα κόλλυβα». Ας βρει θάρρος να αναγνωρίσει το τι έκανε η κυβέρνηση για τους βρεφονηπιακούς.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα